Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як Кремль хоче поглинути частину України – навіщо на південь та схід прибув десант Єдиної Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Кремль хоче поглинути частину України – навіщо на південь та схід прибув десант Єдиної Росії

Кремль хоче відтворити проект «Новоросія» у маленькому форматі, після чого перейменувати партію "Єдина Росія" на "Велику Росію"

30 липня 2022, 14:35 comments1942
Поділіться публікацією:

Інститут вивчення війни повідомляє, що членів путінської партії "Єдина Росія" відправили на тимчасово окуповані території України з метою підготовки до псевдореферендуму щодо приєднання до РФ. Тим часом, голова Держдепартаменту США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у п'ятницю, 29 липня, провели першу з початку відкритої війни РФ в Україні телефонну розмову. Серед іншого, Блінкен наголосив, що світ ніколи не визнає анексію нових українських територій . Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Як Кремль хоче поглинути частину України – навіщо на південь та схід прибув десант Єдиної Росії

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

На тимчасово окупованих територіях йде повноцінна агітація, поширюються газети із зображенням Путіна, запущено агітаційні програми від "дверей до дверей"

Директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки, екс-представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Донецькій та Луганській областях, правозахисник Павло Лисянський пояснює:

"Інститут вивчення війни трохи некоректно висловився – Партія "Єдина Росія" минулого тижня розподілила депутатів Держдуми РФ за виборчими округами на яких проводитимуть т.зв. "референдуми". Також на окупованих РФ територіях України працюють люди Чеснакова та Баширова – це російські політтехнологи, які давно працюють із Кремлем. Крім того, ще наприкінці квітня в Луганській області було помічено групу політтехнологів від Євгена Пригожина, на чолі з Максимом Шугалеєм".

На даний момент, продовжує експерт на тимчасово окупованих територіях йде повноцінна агітація, поширюються газети із зображенням Путіна, запущено агітаційні програми від "дверей до дверей". Ще один інструмент – це публічна видача партійних квитків партії Єдина Росія жителям цих територій.

"Наступний етап – це поглинання партією "Єдина Росія" місцевих партій НВФ "ЛДНР" – "Мир Луганщині" та "Донецька республіка". Також, швидше за все, партію "Єдина Росія" буде перейменовано на партію "Велика Росія". Кремль хоче відтворити "Новоросію" у маленькому форматі із захоплених українських земель у Луганській, Донецькій, Херсонській, Запорізькій, Харківській областях", – констатує Павло Лисянський.

Головне завдання російських пропагандистів – продати картинку, ці псевдореферендуми, псевдоперемоги – не світу, а всередині самої Росії

На думку політолога, голови платформи Єдиного координаційного центру Олега Саакяна, Росія явно взяла курс на анексію новоокупованих територій. Як мінімум сходу та частини півдня України.

"Щоправда, тою ж Херсонщиною ми бачимо, що вона робить крок уперед, крок назад – під тиском ЗСУ. Ситуація вкрай нестійка, – зазначає експерт. – І чим голосніше зараз РФ заявить про приєднання цих територій і свою "перемогу", болісніше потім може бути втрата нею цих територій, яка дедалі ймовірніша. Про що говорять події на фронті, збільшення постачання в Україну нових видів озброєння тощо".

Олег Саакян вважає, що десант із пропагандистської роботи – це продовження розгортання вертикалі імені Кирієнка (екс-прем'єр, нинішній перший заступник глави адміністрації президента РФ Сергій Кирієнко, який також є куратором окупованих територій – прим. ред.).

"Одні з перших нових призначень в окупованих частинах Донеччини та Луганщини – росіяни, які відповідають за економіку, логістику та пропаганду. Це говорить про те, що РФ чудово розуміє — їй доведеться імітувати картинку підтримки. – пояснює експерт. – Оскільки вона не має її на нещодавно окупованих територіях. Звідси спроби максимально підсвітити ту маргінальну частину, яка може створити потрібну картинку. І маргіналізувати решту. Суддя з усього, це головне завдання пропагандистського десанту. Головне тут – продати цю картинку, ці псевдореферендуми, псевдоперемоги – не світу, а всередині Росії".

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Росія намагатиметься зірвати "зернове перемир'я": які є ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбасс

31 липня 2022, 09:27

Что этот зеленый выблядок мелит - "Мы не Россия именно потому, что для нас каждая жизнь имеет значение. И мы будем использовать любую возможность, чтобы спасти больше жизней и чтобы максимально ограничить российский террор". Так надо было свалить из страны в самом начале, столько бы жизней и городов от разрушения спас, выблядок еврейский. Писдеть только и умеет. Тебеж на эти жизни совсем похер, вам, тварям, главное себе карманы набить, сволочи антинародные. Вся сущность власти в пословице "обіцянка поманка, а дурному радість". Они всех нас за кострюлеголовых держат. Никогда не победить в этой войне, никогда, пока не свергнуть, не уничтожить эту воровскую, мерзкую, продажную антинародную власть. Твари, разрушают и здают страну.


Новини