Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як касетні боєприпаси зупинять окупантів - де ЗСУ можуть їх використати вперше
commentss НОВИНИ Всі новини

Як касетні боєприпаси зупинять окупантів - де ЗСУ можуть їх використати вперше

Українські військові можуть почати застосовувати касетні боєприпаси вже найближчим часом

17 липня 2023, 09:40
Поділіться публікацією:

Останнім часом досить багато розмов про те, який вплине на перебіг війни поява у ЗСУ касетних боєприпасів. У США заявляють, що пішли на такий крок, щоб посилити контрнаступ ЗСУ. У свою чергу з Кремля вже погрожують дзеркальними заходами та запевняють, що касетні боєприпаси не посилять ЗСУ, але призведуть до загострення ескалації. Чи можуть касетні боєприпаси зупинити окупантів? Де ЗСУ можуть використовувати касетні боєприпаси? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Як касетні боєприпаси зупинять окупантів - де ЗСУ можуть їх використати вперше

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Якщо ця спеціально створена зброя приведе війну до швидшого завершення, вона того варта

Спецпредставник з контролю над озброєннями часів президентства Трампа, старший науковий співробітник Інституту Гудзона Маршалл Біллінгслі у статті для Daily Mail зазначив, що Вашингтон цілком правий, касетні боєприпаси дійсно допоможуть прискорити темп українського контрнаступу, зберігши тисячі життів, незважаючи на суперечки щодо доцільності їхнього постачання.

Експерт не заперечує те, що касетні боєприпаси є смертоносною зброєю, але як інакше вигнати ворога, який прийшов на твою землю, щоб убивати та сіяти розруху.

"Ці артилерійські снаряди розсіюють приблизно 88 бомб, кожна з яких призначена для вибуху над землею, поширюючи ""талевий дощ" осколків на широку територію. Але дуже мала частина цих суббоєприпасів може не здетонувати. Ці суббоєприпаси можуть роками лежати, як бомби уповільненої дії, погрожуючи вибухнути під шиною водія, який нічого не підозрює, або під ногою дитини", – зазначив Маршалл Біллінгслі.

При цьому експерт зазначив, що ці ризики не можна розглядати окремо від того факту, що українці ведуть боротьбу за виживання своєї країни та своєї нації.

За словами Біллінгслі, не маючи касетних боєприпасів Україна втрачала найкращих своїх військових, а також витрачала величезну кількість звичайних артилерійських снарядів.

На півдні Сили оборони застосують касетні боєприпаси для пробивання та знищення укріплених ліній оборони противник

Військовий експерт, керівник Центру стратегічних досліджень Олександр Мусієнко в ефірі "24 каналу" заявив, що українська армія вперше може застосувати касетні боєприпаси, які передали союзники, на південній ділянці фронту.

Свою думку експерт пояснив тим, що саме на південному напрямку ворог максимально зміцнив свої позиції, побоюючись прориву ЗСУ.

"Думаю, що найближчим часом ми побачимо успіхи у цьому напрямі. Касетні снаряди нададуть великі можливості для ЗСУ, а решта вже покаже бойові дії", – прокоментував Мусієнко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перспективи переговорів України та РФ: про що говорять ініціативи Франції з Індією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини