Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як касетні боєприпаси допоможуть ЗСУ на полі бою – чому РФ поспіхом розконсервує артилерію
commentss НОВИНИ Всі новини

Як касетні боєприпаси допоможуть ЗСУ на полі бою – чому РФ поспіхом розконсервує артилерію

Війська РФ продовжують відчувати катастрофічний дефіцит танків, ББМ та РСЗВ

10 липня 2023, 09:10 comments3276
Поділіться публікацією:

Останнім часом багато уваги прикуто до теми постачання касетних боєприпасів Україні. У Пентагоні вже заявили, що США вирішили поставити ці боєприпаси Україні, бо треба прискорювати контрнаступ ЗСУ. Чи справді ці боєприпаси можуть прискорити темпи українського контрнаступу? Як справи з військовою технікою та боєприпасами у росіян? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Як касетні боєприпаси допоможуть ЗСУ на полі бою – чому РФ поспіхом розконсервує артилерію

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Наступ ЗСУ може досягти кульмінації, коли боєприпаси закінчаться. Продовження цього терміну є критично важливим

Старший науковий співробітник Фонду Карнегі Майкл Кофман у себе в соцмережі висловив думку, що на цьому етапі повномасштабної війни касетні боєприпаси DPICM, які українській армії передають США, можуть мати значний вплив, і він перевищує той, яку могли б зробити інші засоби.

"Наступ України обмежений кількістю наявних артилерійських боєприпасів. США та інші країни надали значну суму для цієї операції. Багато чого з цього було запозичено з Південної Кореї. Без цього боєприпасу важко уявити цей наступ. Прогрес був повільним, важким і поки що без стійких проривів", – заявив Кофман.

За його словами, надання DPICM дає Україні доступ до значного запасу артилерійських боєприпасів та дозволяє знизити тиск часу.

Росія досі має серйозні проблеми зі штатною комплектацією підрозділів

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у себе в Телеграм зазначив, поки Україна все ще відчуває дефіцит артилерійських снарядів, Москва масово і максимально оперативно розконсервовує всі типи артилерії, що буксирується, намагаючись насичувати нею свої підрозділи, навіть більше, ніж потрібно.

При цьому у росіян не все так гладко із технікою. Окупанти вже зараз мають катастрофічний дефіцит танків, ББМ і РСЗВ.

"Все тому, що їхня розконсервація та доведення до боєздатного стану, це більш тривалий та енергоємний процес, який не дозволяє своєчасно компенсувати втрати", – зазначив Коваленко.

Експерт підкреслив, що країна-агресор досі має серйозні проблеми зі штатною комплектацією підрозділів, і критичний брак відповідного технічного ресурсу не дозволяє їй повною мірою покращити ситуацію на фронті в Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що каже повернення в Україну захисників Азовсталі – чого варто чекати далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини