Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як гієни та шакали: екс-глава МЗС Польщі розкритикував політику Варшави щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Як гієни та шакали: екс-глава МЗС Польщі розкритикував політику Варшави щодо України

Колишній польський міністр закордонних справ Яцек Чапутович заявив, що коли сам приїжджав в Україну, всі українці, яких він зустрічав, висловлювали подяку полякам.

4 серпня 2023, 15:15 comments4398
Поділіться публікацією:

Екс-міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович розкритикував політику польської держави у відносинах з Україною. За його словами, Варшава веде "політику гієн та шакалів". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Чапутович зробив в ефірі "Polsat News".

Як гієни та шакали: екс-глава МЗС Польщі розкритикував політику Варшави щодо України

Україна та Польща. Фото: з відкритих джерел

"Є держави сильні, як леви, є держави хитрі, як лисиці, а є держави, як гієни та шакали. І ми ведемо таку політику гієн та шакалів", — зазначив Яцек Чапутович .

Дипломат наголосив, що коли сам він був з візитом в Україні, то переконався, що всі українці, яких він бачив, висловлювали подяку польському народу.                          

"Країна стікає кров'ю, а Польща в цей час вимагає рахунок", – наголосив Чапутович.

Заява Чапутовича обурила чинного главу МЗС Збігнєва Рау, який наголосив, що його висловлювання "викликають найкатегоричніше заперечення".

"Бо це радикально суперечить як фактам, так і духу нашої дипломатичної служби, яка об'єднала покоління польських дипломатів. Лояльність – це чеснота вільної людини, а вірність суспільству і державі – обов'язок кожного громадянина, особливо державного службовця високого рангу", – йдеться у заяві Рау, яку наводить пресслужба МЗС Польщі.

До суперечки також приєднався ще один колишній міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який нині є депутатом Європарламенту від партії "Право і справедливість".

"І цей тип прийшов мені на зміну! Чи воно того варте?" – риторично запитав він у соціальних мережах.

Ващиковський в ефірі TVN 24 також зауважив, що коли йдеться про польську політику, "ми маємо власні інтереси, які потрібно переслідувати".

Читайте також на порталі "Коментарі" — польсько-українські відносини погіршилися останнім часом через низку скандальних заяв політиків. Причому, як запевняє заступник керівника МЗС Польщі Павло Яблонський, йдеться саме про українських політиків. Виникають і питання історії (та сама Волинська трагедія, яка в Польщі вважається геноцидом), та економічні (блокування експорту українського зерна). Ситуацію довелося коментувати (у примирливому стилі) президентові України Володимиру Зеленському. Що відбувається та чому? Які слід зробити висновки? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 серпня 2023, 14:54

Які ж іноземні прихильники України скандальні та злі. Скажи хто твій друг... Якщо твій друг чисте Зло корупція і брехня такий ти сам. Не дивно що вже весь світ критикує їх і цурається.


Новини