Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Як діти": Арестович розкритикував реакцію України на висновки поляків
commentss НОВИНИ Всі новини

"Як діти": Арестович розкритикував реакцію України на висновки поляків

Екс-співробітник Офісу Зеленського продовжує критикувати політику свого колишнього шефа

26 вересня 2023, 21:57
Поділіться публікацією:

Відсутність реакції України на висновки поляків про те, що ракета, яка впала 2022 року в Польщі, була не російською, а українською, говорить про інфантильність і незрілість української політики. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив екс-радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

"Як діти": Арестович розкритикував реакцію України на висновки поляків

Арестович

Нагадаємо, що ввечері 15 листопада 2022 року, під час російської ракетної атаки на Україну, на території Польщі поблизу кордону з Україною, стався вибух у районі села Пшеводув, внаслідок якого загинуло двоє людей. У вересні 2023 року Rzeczpospolita повідомила про висновки слідчих прокуратури Польщі, які встановили, що ракета, яка впала в районі Пшеводува, була випущена з української системи ППО С-300. Вони ж виключили версію про те, що удару було завдано силами Росії, оскільки ЗС РФ були розташовані занадто далеко від місця події.

"Ми практично ніколи не визнаємо своїх помилок на всіх рівнях і не вибачаємося ні за що, — написав Арестович, коментуючи мовчання українських офіційних органів, у відповідь на оприлюднені висновки польських слідчих. — Востаннє таке було, коли збили літак, що летів з Ізраїлю, 2001 р. Зараз Польща провела розслідування по ракетах, ми — мовчання. А можна було поспівчувати родичам загиблих поляків, сказати, що у нас спільний ворог. Виплатити компенсацію, організувати цілу кампанію щодо покращення відносин із натяком на посилення ППО сучасними системами замість старих ракет, щодо яких немає гарантій безпеки".

Як позитивний приклад комунікацій у цьому питанні, популярний блогер навів азербайджанців, які оперативно вибачилися за знищення групи російських "миротворців". На думку Арестовича, вони "виглядають дорослими дядьками в порівнянні з нами, які визнають лише свій героїзм і лише провину з боку ворогів".

"Виходить, на нас дивляться як на дітей, які ведуть найбільшу війну і просять далекобійну зброю, на думку американців, застосування якої здатне розпочати ядерну війну, і при цьому не бажаючих взяти свою частку відповідальності за застосування зброї менш малопотужної", — зазначає Арестович.

Тим часом, у Зеленського поставили діагноз російській еліті.

Німецький євродепутат розповів чому Шольц боїться передати Україні Taurus.

А США не запросили Путіна на саміт АТЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини