Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як де і коли українцям отримати безоплатні LED-лампи
commentss НОВИНИ Всі новини

Як де і коли українцям отримати безоплатні LED-лампи

З січня в Україні стартує програма щодо заміни лампочок старого зразка на енергоощадні світлодіодні

20 грудня 2022, 19:29 comments3371
Поділіться публікацією:

Кожен повнолітній громадянин України зможе безплатно отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання. Такий проєкт оприлюднила Перша віце-прем'єр-міністрерка — Міністерка економіки України Юлія Свириденко в ефірі Телемарафону.

Як де і коли українцям отримати безоплатні LED-лампи

Старі лампочки можна обміняти на енергоощадні

Українцям в такий спосіб пропонують зробити свій внесок у допомогу енергетикам щодо балансування електросистеми України. "Щоб знизити навантаження на енергетичну інфраструктуру, нам доводиться впроваджувати різні, в тому числі нетрадиційні, заходи з енергоефективності. Проста заміна старих лампочок на нові LED-лампи може зекономити країні у пікові години до 1,5 гігавата електроенергії. Це дуже суттєва економія. Для порівняння: заміна 50 млн LED-лампочок розвантажить роботу цілого реактору атомної електростанції", — підкреслила Юлія Свириденко.

А заміну 30 млн лампочок українців профінансує Європейський Союз (ЄС). Кабмін якраз працює над тим, щоб усі процедури з боку ЄС були завершені впродовж грудня і вже у січні програма стала доступною.

За словами високопосадовиці, допомагатиме реалізовувати проєкт Укрпошта, а механізм обміну намагаються зробити максимально простим. Охочим треба буде попередньо залишити заявку, прийти у відділення Укрпошти та обміняти 5 ламп старого зразка на 5 нових світлодіодних.

"Ми зробимо програму достатньо довгою для того, щоб усі громадяни України, які мають бажання замінити лампочки, могли скористатись цією можливістю", — додала Юлія Свириденко.

Як писали "Коментарі", до Нового року росіяни хочуть залишити українців без світла. Для країни-терористки важливо, аби Різдво та Новий рік в Україні пройшли в темряві. Відтак, маємо готуватися до нових атак. Читайте також на порталі "Коментарі" — Центр дослідження енергетики прогнозує нелегкі часи щодо енергопостачання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

гость

2 січня 2023, 21:14

Для получения пяти лампочек нужно будет оставить заявку в «Дії» и затем прийти на "Укрпочту" только в «Дії» нет такой формы заявки

0000

20 грудня 2022, 21:34

Зачeм плaтить за ceкc или дарить подарки и ходить на свидания если можно просто найти девку для сeкca Здесь ----- https://min.lc/pisy


Новини