Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як армія РФ змінює тактику ракетних обстрілів і чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Як армія РФ змінює тактику ракетних обстрілів і чому

Оборонпром Росії не встигає за «апетитами» військових, але цілі уже агресор намітив

27 лютого 2023, 17:32
Поділіться публікацією:

За даними української розвідки та Міністерства оборони, у Кремля залишилося трохи менше сотні високоточних крилатих ракет, що найчастіше застосовує країна-терористка під час обстрілів мирних територій: "Калібр", Х-101, Х-555. Темпи виробництва не встигають за тими темпами, з якими армія Росії витрачала їх до середини лютого, пишуть "Коментарі" за інформацією представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

Як армія РФ змінює тактику ракетних обстрілів і чому

"Вони там не досягли жодного стратегічного успіху, 95% сухопутних військ РФ так чи інакше бере участь в агресії проти України – у них немає чим і немає кому воювати. Тому росіяни вирішили збільшити свій наступальний потенціал застосуванням авіації", — заявив Андрій Черняк.

Як каже представника воєнної розвідки України, насправді ракет у Росії є ще тисячі, але вони застосовують їх у війні значно більше, ніж виготовляють:

"За місяць вони зараз можуть виготовити не більше ніж 30-40 ракет. Ті старі ракети, що є в них на озброєнні, або не долітають через несправність, або мають обмежений радіус ураження", — пояснив представник ГУР МО України.

При тому, українська протиповітряна оборона чи не щодня посилюється, а зважаючи на те, що ППС навчилися збивати не лише ракети, а й дрони-камікадзе, то літаки знищувати буде ще простіше. Також українські військові наголошують, що армія країни-терористки не відмовилася від давньої ідеї знищення енергосистеми України. Щобільше, з енергетикою ворог планує знищити й паливно-енергетичний сектор, щоб завадити постачанню нафтопродуктів.

Як раніше писали "Коментарі", війна війною, а "Газпром" збільшив транзит газу через Україну. "Газпром" збільшив транзит газу через Україну. На цей час агресор тримає прокачування газу через ГТС України на рівні близькому до технічного максимуму.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини