Головна Новини Суспільство події Війна війною, а Газпром збільшив транзит газу через Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна війною, а Газпром збільшив транзит газу через Україну

Оператор ГТС України прийняв від "Газпрому" заявку на транзит обсягом 41,4 млн кубометрів

27 лютого 2023, 15:45 comments3718
Поділіться публікацією:

"Газпром" збільшив транзит газу через Україну. На даний момент агресор тримає прокачування газу через ГТС України на рівні близькому до технічного максимуму. Як передає видання "Коментарі", на понеділок, 27 лютого, оператор ГТС України прийняв від "Газпрому" заявку на транзит обсягом 41,4 млн кубометрів, пише російський "Інтерфакс".

Війна війною, а Газпром збільшив транзит газу через Україну

Газпром. Фото: з відкритих джерел

26 лютого цей показник становив 39 млн. кубометрів. Потужності заявлені лише по одній із двох точок входу до ГТС України — газовимірювальної станції Суджа. Коридором через ГІС Сохрановка заявку не прийнято.

Помітний розрив цін на СПГ в Азії в порівнянні з Європою. Квітневий ф'ючерс на індекс JKM Platts (Japan Korea Marker, відображає спотову ринкову вартість вантажів, що поставляються в Японію, Південну Корею, Китай та Тайвань) торгується на рівні $535; ф'ючерс на що поставляється в північно-західну Європу СПГ (LNG North West Europe Marker) — $487.

Контракт з постачанням на день вперед на хабі TTF в Нідерландах 27 лютого коливається на рівні $540 за тисячу кубометрів. 24 лютого контракт закрився на рівні $568 за тисячу кубометрів.

Варто зазначити, 1 грудня 2022 року "Газпром" знизив експорт газу до країн ЄС майже вдвічі. Скорочення транзиту газу відбулося на тлі масових санкцій проти агресора, запроваджених у зв'язку із вторгненням РФ до України. 23 грудня 2022 року Кремль заявив про те, що Росія може зупинити транзит газу до Європи будь-якої миті. 4 січня 2023 року транзит російського газу через Україну впав до історичного мінімуму, проте вже наприкінці лютого агресор збільшив прокачування газу через Україну до річного максимуму.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому у Путіна з'явилися страхи про розпад РФ – як прискорити перемогу над агресором. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю до нашого видання детально розібралися в ситуації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини