Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ядерний Армагедон - як розуміти попередження Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерний Армагедон - як розуміти попередження Байдена

Джо Байден попереджає світ про небезпеку і водночас посилає черговий сигнал Кремлю

7 жовтня 2022, 11:55 comments2286
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що загроза президента Росії Володимира Путіна застосувати ядерну зброю у війні проти України є найсерйознішою з часів кубинської ракетної кризи. Він пояснив, що Путін "не жартує, коли говорить про потенційне використання тактичної ядерної зброї, біологічної чи хімічної зброї, тому що його збройні сили значно відстають". Як оцінюєте цю заяву і взагалі реакцію США на російське брязкання ядерною зброєю? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Ядерний Армагедон - як розуміти попередження Байдена

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Вашингтон готується до можливих безрозсудних, відчайдушних кроків Путіна, загнаного в кут

Володимир Дубовик, директор Центру міжнародних досліджень, доцент кафедри міжнародних відносин Одеського національного університету імені Мечникова.

"Заява говорить про те, що у Вашингтоні серйозно ставляться до можливості використання ядерної зброї Росією. Там не мають наміру вважати російські погрози просто блефом і шантажем. Це – відповідальна позиція. Вона призводить до того, що Вашингтон та його союзники опрацьовують можливі варіанти відповіді на такий крок Москви".

За словами експерта, інформацію про таку відповідь закрито зі зрозумілих причин, але підготовка ведеться – і сценарії реакції опрацьовуються.

"У Москві про це знають, – упевнений Володимир Дубовик. – Таким чином, Вашингтон не применшує реальності та масштабу загрози, але при цьому дає знати, що відповідь буде, що має, за ідеєю, утримати Кремль від такого кроку, стримувати його".

Важливо, проте, продовжує експерт, щоби такі страхи не ставали на шляху подальшої підтримки України.

"Страх – поганий союзник, керуватися ним було б неправильно. Підтримка має, і, очевидно, продовжуватиметься, – вважає Володимир Дубовик. – Але паралельно Вашингтон готується до можливих безрозсудних, запеклих кроків Путіна, загнаного в кут".

Байден – обережний та демонструє готовність до діалогу

На думку політолога Володимира Цибулька, Байден правий – Путін не жартує. Адже крім ядерних загроз інших методів змусити до розмови з собою впливових політичних гравців у нього вже немає.

"Так хуліган у під'їзді може побити лампочки – і з ним окрім тумаків ніхто іншої розмови не вестиме. Байден чудово бачить, як випаровуються, ніби роса на сонці, можливості Путіна впливати на світовий порядок денний. І глава Білого дому має час на проміжні вибори, де демократи, схоже, погіршать своє нинішнє становище. Тому Байден – обережний та демонструє готовність до діалогу", – вважає Володимир Цибулько.

Але, наголошує він, діалог заради діалогу вже не влаштує ні Байдена ні Путіна.

"Втім, якщо такий діалог і відбудеться, то це буде скоріше розмова лікаря з пацієнтом, який вислухає лікаря, а зробить, як знахарка накаже", – прогнозує політолог.

Читайте також на порталі "Коментарі" – як не дати Путіну завдати ядерного удару по Україні – у чому важливість заяви Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

7 жовтня 2022, 11:01

Ціна питання - відставка божевільного гопніка. Поставити минулих. Не має різниці кого, вони всі однаково огидні. Ставати на шлях доброчесності і виправлення.


Новини