Головна Новини Суспільство Війна з Росією Втрати ЗСУ на фронті та підготовка підкріплення: що пише Washingtonpost
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрати ЗСУ на фронті та підготовка підкріплення: що пише Washingtonpost

Україні для звільнення тимчасово окупованих територій потрібно багато воїнів, навчених і вмотивованих

11 квітня 2023, 23:32 comments5230
Поділіться публікацією:

Київ готується до неминучого наступу на російські окупаційні сили, і хоча Україна не розголошує кількість своїх втрат, командування на місцях описує великі втрати йдеться на шпальтах Washingtonpost, пишуть "Коментарі".

Втрати ЗСУ на фронті та підготовка підкріплення: що пише Washingtonpost

Формування штурмових бригад для наступу має посилити Сили оборони

"Згідно з розкритою кількістю секретних файлів, уряд США нещодавно підрахував, що від 124 000 до 131 000 українських бійців вбито або поранено з початку вторгнення — у п’ять разів більше, ніж публічно оприлюднив Київ", — інформує видання.

Розрекламований контрнаступ спиратиметься як на нових солдатів, так і на більш досвідчених військових, щойно навчених на подарованому західному обладнанні, включаючи танки Leopard 2.

"Проте швидкість і агресивність, з якою офіційні особи зараз закликають цивільних чоловіків з’явитися до військових комісаріатів — або записатися самостійно — сіють паніку серед тих, хто відчуває себе неготовим або не бажає служити", — пишуть журналісти.

Раніше могли лише розносити повістки людям додому, але дехто уникав їх, залишаючись не за адресами, де офіційно зареєстрований. Нові правила розширили коло місць, де чоловіків можна зупиняти та дізнаватися про їх призовний статус.

"Воєнний стан, який діє в Україні з лютого 2022 року, забороняє залишати країну більшості чоловікам віком від 18 до 60 років. Згідно з правилами мобілізації, будь-яка людина в цьому діапазоні теоретично може бути призвана воювати. Винятки зроблені для студентів; батьків, які мають трьох і більше дітей віком до 18 років; опікунів непрацездатних осіб; та тих, хто вважається непридатним за станом здоров’я", — нагадує видання.

Цього року майже чверть мільйона українців виповниться 18 років, тобто вони стануть достатньо дорослими, щоб записатися добровольцем, або отримати повістку.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Україні триває проведення загальної мобілізації, бо план, встановлений ще в лютому, не виконаний, а в ідеалі він має бути навіть перевиконаний. Сьогодні ЗСУ комплектуються людьми, яких передусім треба навчити та витратити на це додатковий час. При тому Міністр оборони Олексій Рєзніков вважає, що посилювати мобілізацію в Україні поки що нема потреби. Набір до армії триває, немає потреби його прискорювати.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — Україна готує 40-тисячну штурмову бригаду для контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини