Головна Новини Суспільство Війна з Росією Втрати у росіян приголомшливі: у Байдена розповіли, чи з'явилися передумови для переговорів з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрати у росіян приголомшливі: у Байдена розповіли, чи з'явилися передумови для переговорів з РФ

За словами держсекретаря США, Путін продовжує вимагати змиритися із захопленням українських територій Росією і не виявляє інтерес до дипломатичного завершення війни

9 лютого 2023, 11:30 comments4823
Поділіться публікацією:

Російські загарбники зазнають величезних втрат, воюючи проти України. При цьому жодна вся ця війна вже стала великим стратегічним провалом Кремля, адже жодних стратегічних цілей Путін досі так і не досяг. Саме тому російський президент відмовляється від дипломатії, сподіваючись здобути успіх, шляхом перелому на полі бою. Як передає видання "Коментарі", про це під час спільного брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Втрати у росіян приголомшливі: у Байдена розповіли, чи з'явилися передумови для переговорів з РФ

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Війна проти України продовжує залишатись стратегічним провалом президента Путіна. Йому не вдалося повалити демократично обраний уряд України, включити Україну до складу Росії або зламати її волю народу", – заявив Блінкен.

Він нагадав, що Росія зазнала нищівної поразки в боях за Київ, не змогла захопити Харків, була змушена піти з Херсона. Крім того, план Кремля щодо розвалу НАТО також зазнав фіаско. На тлі нових виклико та російсько-української війни Альянс став лише міцнішим.

У Білому домі вважають, що Путьїн не налаштований на те, щоб вести реальні переговори про припинення війни, він, як і раніше, вимагає визнати російськими території України, які за допомогою сили захопив і окупував.

"Як сказав президент України Зеленський, дипломатія – це єдиний спосіб остаточно покласти край агресивній війні Росії та прокласти шлях до справедливого та міцного світу. Але очевидно, що Путін зараз не виявляє щирого інтересу до дипломатії", – підсумував Ентоні Блінкен.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Кремль готує великий наступ на Україну – чого варто чекати в найближчому майбутньому.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ГУР розповіли, як у РФ зміниться режим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини