Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ розповіли, скільки сіл перебуває під контролем України в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ розповіли, скільки сіл перебуває під контролем України в Курській області

Влада РФ визнала захоплення 28 сіл Курської області

12 серпня 2024, 17:45
Поділіться публікацією:

За інформацією губернатора Курської області Олексія Смирнова, який тимчасово виконує обов'язки, 28 населених пунктів перебувають під контролем української армії. Загальна довжина фронту охоплює 40 кілометрів, а проникнення на територію регіону сягає 12 кілометрів завглибшки. За словами Смирнова, на захоплених територіях проживає близько двох тисяч людей. Внаслідок загострення ситуації, було організовано масштабну евакуацію, що торкнулася приблизно 121 000 жителів. Про це пише BILD

У РФ розповіли, скільки сіл перебуває під контролем України в Курській області

Влада РФ визнала захоплення 28 сіл Курської області

Ситуація ускладнюється різними повідомленнями про місцезнаходження військ та операції на території. Наприклад, аналітик із BILD Юліан Репке опублікував карту зайнятих ЗСУ територій, яка підтверджує дані, озвучені Смирновим. Водночас, за повідомленнями місцевих джерел, передбачається, що в районі Біловського могла відбутися короткострокова розвідувально-диверсійна операція ЗСУ, результати якої під питанням.

У РФ розповіли, скільки сіл перебуває під контролем України в Курській області  - фото 2

Читайте також на порталі "Коментарі" - Українська військова операція у Курській області не лише стратегічний маневр , а й спроба переконати світ у своїх силах та змінити глобальну перспективу конфлікту. За словами британського аналітика Майкла Кларка, ціль цього наступу – не просто відвоювання територій, а формування нового наративу на міжнародній арені. Про це йдеться у матеріалі "Sky News"

"Коментарі" також писали, що однією з ключових причин успішного просування в Курській області РФ стала ефективна дезінформаційна кампанія, що перевершила роботу російської розвідки. Про це розповів військовий та політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко під час чату на "Главреді".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини