Головна Новини Суспільство Війна з Росією Встановлюють "зуби дракона" і закликають людей їхати: ситуація у стратегічному місті на Донбасі погіршується
commentss НОВИНИ Всі новини

Встановлюють "зуби дракона" і закликають людей їхати: ситуація у стратегічному місті на Донбасі погіршується

У Покровську також встановлюють "зуби дракона".

18 жовтня 2024, 22:35
Поділіться публікацією:

Ситуація в Покровську на Донеччині дедалі ускладнюється, однак у місті ще залишаються близько 12 тисяч мешканців, серед яких є і кілька десятків дітей. Про це повідомила Покровська міська військова адміністрація.

Встановлюють "зуби дракона" і закликають людей їхати: ситуація у стратегічному місті на Донбасі погіршується

Бої за Покровськ (фото з відкритих джерел)

Місто активно готується до оборони: на вулицях встановлюють фортифікаційні споруди. Мешканців закликають евакуюватися, оскільки планів щодо запуску опалювального сезону немає.

"Бетонні бар’єри у житлових районах — це, на жаль, реалії Покровська. Ворог поступово руйнує місто, так само, як раніше зруйнував Бахмут і Авдіївку. Як і обіцяли, до кінця на місцях працюють рятувальники, поліцейські, працівники соціальних служб і комунальники. Але точно відомо, що опалення в місті не буде", — йдеться у заяві.

Голова Покровської МВА Сергій Добряк закликав мешканців виїжджати з міста, якщо вони помітять встановлення фортифікацій, зокрема "зубів дракона". Поки що в місті працюватимуть "Пункти незламності" для обігріву, однак їх функціонування залежатиме від подальшого розвитку ситуації та наближення фронту.

"Не гайте часу, збирайте речі та виїжджайте, стане небезпечно", — наголосив Добряк.

На цей момент 40% Покровська залишилися без електрики, також без світла перебувають місто Родинське і 10 прилеглих сіл.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому РФ не атакує Покровськ в лобВорожа армія продовжує намагатися просуватися на Донбасі, не приховуючи своїх планів захопити всю Донецьку область. Яке місто окупанти можуть захопити "без значних зусиль"? Чому РФ не атакує Покровськ в лоб? 

Військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак в ефірі каналу "Еспресо" висловив думку, що окупанти можуть захопити Курахове без значних зусиль, змусивши ЗСУ відійти від міста, і для цього їм потрібно перерізати ключову трасу, перекривши забезпечення наших військових.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини