Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яке місто окупанти можуть захопити "без значних зусиль": чому РФ не атакує Покровськ в лоб
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке місто окупанти можуть захопити "без значних зусиль": чому РФ не атакує Покровськ в лоб

Росія розуміє, що час на прорив фронту обмежений

сьогодні, 09:00
Поділіться публікацією:

Ворожа армія продовжує намагатися просуватися на Донбасі, не приховуючи своїх планів захопити всю Донецьку область. Яке місто окупанти можуть захопити "без значних зусиль"? Чому РФ не атакує Покровськ в лоб? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Яке місто окупанти можуть захопити "без значних зусиль": чому РФ не атакує Покровськ в лоб

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Для загарбника велика мета – перекрити дорогу, яка сполучає Курахове з містом Запоріжжя

Військовий експерт, співробітник СБУ 2004-2015 рр. Іван Ступак в ефірі каналу "Еспресо" висловив думку, що окупанти можуть захопити Курахове без значних зусиль, змусивши ЗСУ відійти від міста, і для цього їм потрібно перерізати ключову трасу, перекривши забезпечення наших військових.

Експерт зазначив, минулого тижня росіянам вдалося пройти на кордоні Донецької та Запорізької областей, в районі Гуляйполя та Великої Новосілки, близько 1 км вглиб території України.

"Не треба бути великим аналітиком, відкриваємо мапу DeepState і бачимо, що далі для загарбника велика мета – перекрити дорогу, яка сполучає Курахове з містом Запоріжжя. Це, щоб зробити перебування наших військових у Кураховому та на його околицях неможливим, і змусити українське командування відійти з цього населеного пункту, і таким чином росіяни змогли б зробити велике захоплення, не докладаючи значних зусиль", — пояснив він.

Експерт зазначив, що наразі найскладніша ситуація на напрямку Селидового і Покровська. Штурмові групи ворога проводять постійні атаки, щоб захопити Селидове, а потім для них відкриється Покровськ. Крім того, відбувається просування у Торецьку, "росіяни захоплюють вулицю за вулицею, будинок за будинком".

Нині РФ зосередила свої сили на флангах від Покровська

Голова ради резервістів Сухопутних військ України Іван Тимочко в ефірі "Київ 24" зазначив, що Донецька область для Росії є значно важчою та пріоритетнішою, ніж Курська область.

За його словами, пріоритетність і важливість цієї цілі російський диктатор Володимир Путін визначив ще у 2022 році.

"Це захопити повністю Донецьку та Луганську область. Ворог буде намагатися розширювати південний плацдарм для того, щоб вийти на південні рубежі Покровська. Зараз у них стоїть завдання вийти на Курахове, Селідове та Покровськ. І ця наступальна операція південніше цих населених пунктів із цим і пов'язана", – сказав Тимочко.

Він також додав, що нині окупанти намагаються розширювати свої фронти для того, щоб прикрити свої фланги під Покровськом.

"Це одна з причин, чому вони концентрують сили на флангах, а не намагаються поки що атакувати Покровск в лоб. Така інтенсивність боїв найближчі кілька тижнів точно відбуватиметься в такому режимі. І приблизно на цих же лініях фронту", – зауважив Іван Тимочко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — секретний список уже у Конгресі: яку зброю просить Україна, щоб дати відсіч РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини