Головна Новини Суспільство Війна з Росією Все не так, як на решті дільниць фронту в Україні: кого ЗСУ привезли на Курщину
commentss НОВИНИ Всі новини

Все не так, як на решті дільниць фронту в Україні: кого ЗСУ привезли на Курщину

Le Monde пише про те, що ЗСУ привезли на Курщину багато військових юристів

сьогодні, 08:35
Поділіться публікацією:

Кожна українська бригада, яка бере участь в операції на території Курської області, має військових юристів. Їхнє завдання – стежити за тим, щоб дії українських сил були законними. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Le Monde".

Все не так, як на решті дільниць фронту в Україні: кого ЗСУ привезли на Курщину

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Видання наводить заяву командира 59 бригади з юридичних питань Олександра Цехоцького. Він каже, що завжди має при собі довідник Міноборони, де описано особливості застосування норм міжнародного гуманітарного права у ЗСУ.

"У моїй бригаді нас четверо, але у кожному батальйоні також є свої юристи. Якщо солдат порушить правила, то буде проведено розслідування і його судитимуть", – каже військовий.

Журналісти зазначають, що опитувані ними люди не повідомляли про українські злочини на території Курщини. Один із військових розповів, що вони показували місцевим жителям відео із військовими злочинами, які російська загарбницька армія робила в Україні.

Голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко нагадав, що операція на Курщині перебуває під пильною увагою миру, а Україна тримає курс на вступ до Європейського союзу.

"Всі в адміністрації президента та Міністерстві оборони це усвідомлюють і постійно наполягають на необхідності дотримання Женевських конвенцій. Інакше це надто ризиковано і зашкодить нашій репутації", — додав він.

Голова організації "Центр громадянських свобод" Олександра Матвійчук називає ситуацію на Курщині величезним викликом, оскільки українські військові несуть відповідальність за громадянських росіян, які знаходяться на контрольованих ЗСУ територіях.

Читайте також на порталі "Коментарі" – протягом двох місяців боїв у Курській області військові втрати України та Росії продовжують зростати. Канадський OSINT-аналітик Naalsio підрахував втрати військової техніки обох сторін, повідомляючи про деяку перевагу російських військових.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини