Головна Новини Суспільство Війна з Росією Все дуже заплутано. Кулеба назвав попередні терміни поставок F-16 в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Все дуже заплутано. Кулеба назвав попередні терміни поставок F-16 в Україну

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що згідно із графіком перші винищувачі F-16 повинні з’явитися в українському небі десь у середині літа

27 березня 2024, 21:06
Поділіться публікацією:

Як повідомив Дмитро Кулеба, планується що американські винищувачі F-16 повинні з’явитися у небі України уже в середині літа. За його словами, саме такий графік поставок наразі передбачено і все поки йде за планом.

Все дуже заплутано. Кулеба назвав попередні терміни поставок F-16 в Україну

Дмитро Кулеба

"Але, звичайно, це дуже складне і заплутане питання, тому ніколи не знаєш, як усе може змінитися",
— підкреслив міністр закордонних справ.

При цьому він додав, що підготовка українських пілотів проходить добре. За його словами, перехід від літаків радянського типу до сучасних літаків потребує серйозних змін і умінь. Саме тому, підкреслив Кулеба, українським пілотам, інженерам та технікам потрібно буде більше тренувань.

Нагадаємо, минулого року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв про те, що винищувачі F-16 будуть активно працювати на фронті уже в березні 2024 року.

Як відзначають західні ЗМІ, іноземні партнери затрималися із підготовкою українських пілотів. Відомо, що наприклад українські пілоти в Британії тільки завершили мовні курси та базову підготовку. Попереду уже навчання з інструкторами та безпосередньо польоти. Окрім того, досі немає розуміння, коли і скільки винищувачів отримає Україна. Зокрема, західні ЗМІ повідомляють, що приблизно з 45 винищувачів, обіцяних західними союзниками, лише невелику частину – шість F-16 – буде доставлено після повернення пілотів в Україну.

До речі, нещодавно в Білому домі заявили, що вони мають "червоні лінії" щодо використання F-16. Там відзначили, що Україна може використовувати їх на своїх суверенних територіях, але не може завдавати ударів по територіям Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини