Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що пішло не так із поставками Україні F-16: ЗМІ назвали ймовірну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Що пішло не так із поставками Україні F-16: ЗМІ назвали ймовірну причину

ЗМІ дізналися ймовірну причину затримки передачі F-16 Україні

21 березня 2024, 13:52 comments1830
Поділіться публікацією:

Незважаючи на безліч інформації у ЗМІ та соцмережах, досі є певна неясність навколо графіка постачання американських винищувачів F-16 Україні. Партнери України посилаються на те, що графік поставок насамперед залежить від готовності українських пілотів. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bulgarian Military", з посиланням на низку військових аналітиків.

Що пішло не так із поставками Україні F-16: ЗМІ назвали ймовірну причину

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"У березні цього року з'явилися повідомлення з американських ЗМІ, в яких йшлося про плани відправити в Україну перші шість винищувачів F-16 до цього року. Навчання дванадцяти українських пілотів, яке планується завершити теж до літа, наразі триває у країнах Данії, США та Великобританії", — пише видання.

Водночас у цих звітах наголошується, що приблизно з 45 винищувачів, обіцяних західними союзниками, лише невелику частину – шість F-16 – буде доставлено після повернення пілотів в Україну.

Як зазначає видання, схоже, що навчання пілотів на авіабазі Фетешті в Румунії, розташованій за 150 кілометрів на схід від Бухареста, затримується. Багато питань залишаються без відповіді, наприклад, кількість літаків, які надішле кожна країна-союзниця, швидкість навчання пілотів і те, як Україна може зібрати достатню кількість робочої сили для належного обслуговування літаків.

"Підготовку цих пілотів відрізняє крайня стислість: навчальна програма, яка зазвичай розрахована на кілька років, скорочена до кількох місяців. Незважаючи на таку швидкість, процес просувався не так швидко, як оптимістично очікували Україна та її союзники", – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що українські пілоти стикаються з необхідністю швидкої адаптації не лише до західних військових норм, а й до володіння англійською мовою, що є вимогою ефективної експлуатації F-16.

Читайте також на порталі "Коментарі" — NYT: до польотів на F-16 до літа будуть готові 12 українських пілотів, але є одна проблема.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини