Головна Новини Суспільство Війна з Росією Врятованих життів буде більше: в Україні запустили у виробництво робота для евакуації поранених
commentss НОВИНИ Всі новини

Врятованих життів буде більше: в Україні запустили у виробництво робота для евакуації поранених

Михайло Федоров показав робота для евакуації поранених

27 липня 2024, 12:42
Поділіться публікацією:

В Україні запустили у серійне виробництво робота Ratel Н. Він призначений для евакуації поранених бійців із поля бою. Як передає портал "Коментарі", про це в Telegram повідомив віце-прем'єр-міністр із цифрової трансформації Михайло Федоров.

Врятованих життів буде більше: в Україні запустили у виробництво робота для евакуації поранених

В Україні запустили серійне виробництво робота Ratel Н

Ratel Н розробили учасники оборонного кластера Brave1. Робот може перевозити близько 400 кілограмів живого навантаження, тому здатний транспортувати одразу кілька людей.

Завдяки конструкції робот може рухатися складним рельєфом, працює тихо, тому непомітний для ворога. Ratel Н також оснащений нічними камерами для ефективного виконання завдань в умовах низької видимості та вночі.

Машина може виконувати різні завдання. На робота можна встановити РЕБ, мобільний пункт спостереження, бойовий модуль або установку розмінування. Комплекс має супутниковий зв'язок, тому оператор може керувати ним на великій дистанції.

"Ratel Н вже пройшов польові випробування і запущений у серійне виробництво — військові використовують його та дають позитивний фідбек", — зазначає Михайло Федоров.

Варто зазначити, що Україна значно наростила виробництво зброї під час війни. Зброя провадиться як державними, так і приватними підприємствами. Також Україна запустила спільні проекти із партнерами.

Читайте на порталі "Коментарі" — Німеччина таємно передала Україні великий пакет зброї: у списку є сенсаційні назви.

Також видання "Коментарі" повідомляло — на фронті набуває все більшої популярності новий тип зброї для безпілотників. Йдеться про боєприпаси, які добре підходять для унікальних можливостей невеликих дронів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини