Головна Новини Суспільство Війна з Росією Впровадження е-кабінету військовозобов'язаного: що тепер зміниться для українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Впровадження е-кабінету військовозобов'язаного: що тепер зміниться для українців

У Міноборони звернули увагу, що в законі немає жодного положення про надсилання електронних повісток

3 квітня 2024, 08:50 comments2003
Поділіться публікацією:

2 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного. Закон про е-кабінет дозволить військовозобов'язаним фізично не відвідувати ТЦК – тепер з'явилася можливість оновити свої дані з будь-якої локації. Крім того, запровадження електронного кабінету дозволить Україні розміщувати свої системи у хмарах НАТО, що посилить кіберзахист та покращить обмін даними з партнерами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла заступник міністра оборони України Катерина Чорногоренко.

Впровадження е-кабінету військовозобов'язаного: що тепер зміниться для українців

Електронний кабінет військовозобов'язаного. Фото: із відкритих джерел

"Ми зможемо отримувати більше розвідувальних даних, і Міноборони зможе визначати, які міжнародні стандарти у сфері безпеки інформації застосовувати саме для військових систем", – пояснила чиновник.

Також цей закон дає можливість удосконалити взаємодію реєстру "Оберіг".

"Ми надаємо "Оберігу" можливість через цей закон здійснювати обмін з іншими реєстрами та можливість ТЦК та СП отримати більше відомостей про військовозобов'язаних. Це у свою чергу виключить помилкові або дубльовані повістки та необхідність додаткового разу ходити до ТЦК та СП і щось уточнювати, коли це не потрібно", – наголосила Чорногоренко.

Водночас електронний кабінет військовозобов'язаного дозволить автоматизувати послугу набуття статусу учасника бойових дій. Захисники зможуть подавати електронну заявку на набуття такого статусу, і це буде швидкою процедурою.

Катерина Чорногоренко також наголосила, що в законі немає жодного положення про надсилання електронних повісток.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається навколо законопроєкту про мобілізацію: які прогнози після його ухвалення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7

3 квітня 2024, 10:12

"Ми зможемо отримувати більше розвідувальних даних, Джерело: https://society.comments.ua/ua/news/warrussia/vprovadzhennya-e-kabinetu-viyskovozobov-yazanogo-scho-teper-zminitsya-dlya-ukrainciv-729159.html © Comments.ua що за розвідувальні дані?


Новини