Головна Новини Суспільство Війна з Росією Впало останнє село: бої за важливий плацдарм тривали лише кілька тижнів
commentss НОВИНИ Всі новини

Впало останнє село: бої за важливий плацдарм тривали лише кілька тижнів

Очікується, що тепер у цьому напрямі українські війська відійдуть за річку Вовча

25 липня 2024, 17:59 comments3250
Поділіться публікацією:

Російські загарбники змогли завершити захоплення плацдарму навколо Очеретиного, повідомляє Bild. Більше того, за інформацією видання, ворог захопив село Новоселівка Перша.

Впало останнє село: бої за важливий плацдарм тривали лише кілька тижнів

Очеретине

Видання повідомляє, що наприкінці квітня російські окупаційні війська здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 км углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине. З того часу, підкреслюють журналісти,  росіяни розширювали плацдарм, що утворився, захоплюючи навколишні села. Тепер упало останнє з них — село Новоселівка Перша.

За інформацією видання, далі на захід простягається кілька кілометрів полів. Саме вони можуть стати для російських загарбників так званим оперативним простором.

"Російська армія вторгнення захопила останній оплот українських військ біля Очеретиного — Новоселівку Першу. Бій за стратегічне поселення тривав лише два тижні. Очікується, що тепер у цьому напрямі українські війська відійдуть за річку Вовча. Російські війська зараз за 22 км на схід від Покровська. На початку року це були 38 км", — пише аналітик видання Юліан Рьопке.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Покровському напрямку склалася критично важка ситуація, яка негайно вимагає системних та виважених рішень Ставки верховного головнокомандувача. Як повідомив журналіст Юрій Бутусов, протягом останніх семи діб окупанти просунулися на 6 км у напрямку Мирноград-Покровськ. За його словами, до міста Мирноград залишилось 14 км. Мирноград в зоні обстрілу далекобійної артилерії. Якщо допустити захід ворога у Мирноград, вони отримують зону зосередження та накопичення, і зможуть атакувати сам Покровськ, додав журналіст.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини