Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог підходить до Дніпропетровської області: військові просять термінових рішень
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог підходить до Дніпропетровської області: військові просять термінових рішень

Покровсько-Мирноградська агломерація є останнім районом оборони перед Дніпропетровською областю

24 липня 2024, 09:37 comments21984
Поділіться публікацією:

На Покровському напрямку склалася критично важка ситуація, яка негайно вимагає системних та виважених рішень Ставки верховного головнокомандувача, заявив у Фейсбуці журналіст Юрій Бутусов.

Ворог підходить до Дніпропетровської області: військові просять термінових рішень

Мирноград

За його інформацією, протягом останніх семи діб окупанти просунулися на 6 км у напрямку Мирноград-Покровськ.

"До міста Мирноград залишилось 14 км. Всього 14. Мирноград в зоні обстрілу далекобійної артилерії. Якщо допустити захід ворога у Мирноград, вони отримують зону зосередження та накопичення, і зможуть атакувати сам Покровськ. Покровсько-Мирноградська агломерація — це останній район оборони перед Дніпропетровською областю. Ворог дуже близько, ситуація критична, оскільки темпи просування ворога викликають занепокоєння", — заявляє Бутусов.

За його словами, командири та бійці, які обороняють район Покровськ-Мирноград вважають, що основна проблема в умовах інтенсивних дій в першу чергу полягає в управлінні та організації наших дій. Справа у тому, підкреслює Бутусов, що російське командування атакує в першу чергу ті бригади, які мають найслабше управління та організацію, слабку керованість та злагодженість. Тобто, додає журналіст, ворог шукає та продавлює не найвразливіші рубежі оборони, а найвразливіші підрозділи та зʼєднання.

"Коли атакують слабо керовану бригаду, то вона не може втримати навіть вузький рубіж. Тому усі маршеві поповнення та резерви йдуть на посилення слабких підрозділів, які несуть найбільші втрати", — додав Бутусов.

Окрім того, за його словами, відсутність підготовлених позицій для оборони, надійних фортифікаційних споруд, зайнятих військами, не дозволяє зупинити ворога на якомусь рубежі. Продовжується фактично безперервний зустрічний бій, окопування під час наступу.

"Я не можу сказати, що українське командування не бачить та не розуміє критичність обстановки. Багато що робиться, ніхто з командувачів не сидить склавши руки. Головнокомандувач О.Сирський приділяє особисту увагу. Але ми очевидно запізнюємось з реагуванням, хоча плани ворога очевидні, добре нам відомі, і розвідка дає добре уявлення про подальші кроки", — підкреслив Бутусов.

Втім, він стверджує, що на напрямку не вистачає злагоджених штабів бригад, логіки застосування військ та боєприпасів. На його думку, постановка завдань слабким штабам слабо організованих бригад — це ігнорування реальної боєздатності військ, така практика гостро критикується у військах.

"Чому недосвідчені комбриги та слабкі штаби бригад продовжують керувати в той час, коли командування сухопутних військ тримає у резерві десятки досвідчених командирів, які мають репутацію, заслужену у важких боях 22-23 років? Як це пояснити? Чому кадрову проблему не вирішують, хоча усі бачать, що це основна проблема, і хоча досвідчені кадри у нас є?" — не розуміє журналіст.

Одним словом, підкреслює журналіст, потрібні системні рішення та негайне підсилення командної ланки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог на фронті використовує проти Сил оборони зброю, яка заборонена усіма міжнародними конвенціями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини