Головна Новини Суспільство Війна з Росією Людина стікає кров’ю: військовий розповів про зброю з голками, яку використовує ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Людина стікає кров’ю: військовий розповів про зброю з голками, яку використовує ворог

Росіяни використовують на фронті зброю, яка заборонена всіма конвенціями

23 липня 2024, 12:27 comments3390
Поділіться публікацією:

На Покровському напрямку російські окупанти продовжують використовувати авіацію та здійснювати безперервні атаки, повідомив в ефірі телемарафону військовий, головний сержант 109-ї бригади роти ударних БПЛА Єгор Фірсов.

Людина стікає кров’ю: військовий розповів про зброю з голками, яку використовує ворог

Єгор Фірсов

За словами військового, на цьому напрямку постійно тривають запеклі бої. Ситуація, каже він, складна, оскільки ворог використовує все – від авіації до авіабомб, а також постійні атаки малими групами. Проте, стверджує Фірсов, ворог зазнає великих втрат. За його словами, через кожні 50 метрів на будь-якій дорозі на 10-15 км вглиб окупованих територій можна побачити знищену техніку – від автомобілів до танків.

Фірсов наголосив, що через відсутність прикриття з повітря Силам оборони важко, адже противник застосовує авіаційні бомби. Окрім того, за його словами, на цьому напрямку росіяни мають перевагу в кількості піхоти та застосуванні ракет, які вражають як лінію фронту, так і тилові позиції на відстані 10-20 км.

"Мирноград, Покровськ – вони намагаються нащупати наші тилові позиції, але їм це не вдається і луплять вони як завжди оцим геноцидним способом – по домівках звичайних цивільних людей, по багатоповерхівках", — сказав він.

Він додав, що ворог має перевагу в дальності дії своїх дронів, але українські FPV-дрони перевершують їх. За його словами, українські дрони здатні здійснювати польоти майже до околиць Донецька, де ми успішно знищуємо ворожу техніку. Ворог не може почуватися в безпеці навіть у тилу, додав Фірсов.

На запитання про використання ворогом боєприпасів з отруйними речовинами, Фірсов підтвердив їх застосування.

"Фіксуються такі випадки. Ворог використовує все що завгодно, в тому числі зброю, яка вже давно заборонена різними конвенціями, яка містить отруйні речовини – гази, такі собі уламочки — вони малесенькі, як голочки і коли розлітаються, то наносять ураження по всьому тілу. Людина, яка отримала це ураження стікає кров’ю. Зупинити кровотечу майже неможливо", — зазначив Фірсов.

Щодо оборони Торецька, Фірсов повідомив, що українські захисники тримають місто попри складні умови.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому Сили оборони змушені відступати з деяких позицій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини