Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сили оборони змушені відступати: чому ворог знову досягає успіху на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили оборони змушені відступати: чому ворог знову досягає успіху на фронті

Силам оборони не вистачає засобів стримування та особового складу

23 липня 2024, 10:19 comments1711
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська не припиняють свого наступу на сході України. При цьому Сили оборони стикаються з браком озброєння, що ускладнює утримання позицій, відзначив в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан.

Сили оборони змушені відступати: чому ворог знову досягає успіху на фронті

Війна в Україні

За його словами, російські загарбники мають чітке завдання вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, використовуючи всі наявні ресурси. Саме тому, додав він, окупанти і намагаються досягнути цієї мети. Експерт підкреслює, що від Курахова до Часового Яру росіяни здійснюють найбільший тиск.

При цьому Світан зазначив, що українські військові на Донеччині змушені відступати на деяких ділянках фронту. У районі Торецька противник наблизився до висот, проте українські сили змогли зупинити їх. Втім, на думку Світана, російські загарбники продовжуватимуть наступ, застосовуючи авіаційні бомби.

"Через нестачу особового складу та засобів стримування, зокрема снарядів та техніки, ЗСУ доводиться відступати із деяких позицій. Україна ще не отримала ту кількість військових засобів, яку очікувала", — підкреслив експерт.

За його словами, затримка в постачанні зброї від західних партнерів унеможливлює повне зупинення російського наступу. Саме тому, додає він, українським військовим доводиться використовувати географічні переваги або відступати.

Роман Світан повідомив, що ворог наблизився до Карлівки, а з Очеретиного рухається в напрямку траси Покровськ – Костянтинівка. Саме тому, додав він, на сході ситуація залишається дуже складною через нестачу сил та засобів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, які міста мріє захопити кремлівський диктатор Володимир Путін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини