Головна Новини Суспільство Війна з Росією Які нові міста мріє окупувати Путін: де РФ піде у новий наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Які нові міста мріє окупувати Путін: де РФ піде у новий наступ

Зараз фронт виглядає поки що стабільнішим, ніж кілька місяців тому

23 липня 2024, 08:50 comments3573
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін продовжує демонструвати, що він не має наміру навіть зупинятися на тій лінії фронту, яка зараз проходить. Які міста мріє захопити Путін? Де він може піти у новий наступ? Видання "Коментарі" дізналося відповіді на ці запитання, проаналізувавши думки експертів.

Які нові міста мріє окупувати Путін: де РФ піде у новий наступ

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Путін мріє про тотальний контроль над шістьма регіонами

Колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "ТСН" заявив, що Володимир Путін мріє і вимагає від свого генералітету відновлення тих рубежів та позицій, які були створені на середину 2023 року. Він вимагає ліквідацію плацдарму на північ від Урожайного та в районі Роботино, щоб таким чином зафіксувати лінію бойового зіткнення.

"По-друге: Путін мріє про тотальний контроль над шістьма регіонами, які вписані у російську конституцію: Донецьк, Луганськ, Херсон, Крим, Севастополь, Запоріжжя. Все це, на думку кремлівського диктатора, має стати офіційно визнаною світовою спільнотою територією Росії", – каже Селезньов.

Резюмуючи, він припускає, що російська верхівка відкладатиме питання мобілізації щонайменше до вересня-жовтня, сподіваючись на стабілізацію ситуації на фронті, на заморожування конфлікту.

Росіяни підуть на певну паузу

Військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що російські окупанти перекидають додаткові сили на Харківщину для того, щоб відтягнути частину українських військ на цей напрямок.

"Основний театр бойових дій з погляду настання ворога — це Донецька область. Вона такою і залишатиметься. Щодо Харківщини, наш фронт стабільний, наші сили його утримують", — сказав Мусієнко.

За його словами, ворог просто підкріплює свої позиції, щоб нашим силам не вдавалося проводити активних та ефективних контратак, щоб витіснити противника звідти.

Експерт вважає, що росіяни використатимуть цей момент – нависання з північного флангу, постійно. Щоб ми там утримували наші сили, щоби ми там утримували наші підрозділи, які використовують снаряди, боєприпаси. І не застосовували їх там, де ворог повною мірою настає найактивніше.

На думку експерта, незважаючи на те, що ворог перекидає нові угруповання на Харківщину – його резерви поки що вичерпуються.

"Ознаки цьому є. І я думаю, що вони підуть на певну паузу. А десь у жовтні спробують поновити наступальні дії. І цей наступ буде носити політико-пропагандистський характер. До кінця року їм треба продемонструвати активність, що вони володіють ініціативою. Але вона не закінчиться оперативно-стратегічними проривами. Все, що російські війська можуть досягти – вони вже показали. Це успіхи тактичного рівня і не більше. А фронт виглядає наразі більш стабільним, ніж кілька місяців тому", – додав Мусієнко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — новий наступ РФ з півночі : Зеленський роз'яснив заяву Буданова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини