Головна Новини Суспільство Війна з Росією Вовчанський котел: ЗСУ запропонувало окупантам три сценарії вирішення ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Вовчанський котел: ЗСУ запропонувало окупантам три сценарії вирішення ситуації

Окупанти, які знаходяться у «вовчанському котлі» мають кілька сценаріїв вирішення проблеми і ЗСУ готові їм сприяти, відзначив військовий Віталій Саранцев

27 червня 2024, 12:42 comments5426
Поділіться публікацією:

У Вовчанську, що в Харківській області, продовжуються активні бойові дії. Ситуація на фронті залишається мінливою, і заблоковані російські окупанти змушені будуть здатися або загинути, повідомив представник відділу комунікацій оперативно-тактичного угрупування військ "Харків" Віталій Саранцев в ефірі телемарафону.

Вовчанський котел: ЗСУ запропонувало окупантам три сценарії вирішення ситуації

Вовчанськ

За його словами, минулої доби ворог посилив наступальні дії на Харківському напрямку, шукаючи способи прорвати українську оборону та вибити підрозділи ЗСУ з зайнятих позицій. Залучаючи штурмові загони 153 танкового полку та 47 танкової дивізії, противник намагався атакувати житлові райони міста Вовчанськ, але був відкинутий, зазначив Саранцев.

Він підкреслив, що бойові зіткнення у Вовчанську тривають, і ситуація змінюється щогодини.

"Що стосується ситуації з російськими підрозділами на агрегатному заводі, то я волів би, щоб ми припинили створювати цей міф мучеників Вовчанська, оскільки ми тільки сприяємо героїзації тих окупантів, які там перебувають. В них наразі є три варіанти дій: здатися українським військовим в полон і постати перед українським правосуддям, або постати перед міжнародним судом, або постати перед судом божим. У реалізації всіх трьох варіантів ми готові максимально сприяти", — сказав Саранцев.

Він також повідомив про поодинокі переміщення окупантів між населеними пунктами Глибоке та Лук’янці з метою евакуації поранених та поповнення матеріально-технічних засобів.

За минулу добу відбулося 12 бойових зіткнень, під час яких ворог завдав 16 авіаційних ударів з використанням 23 коригованих авіаційних бомб (КАБів) та здійснив 21 атаку дронами-камікадзе.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти максимально облажались на Харківському напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини