Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, де окупанти облажались через власну самовпевненість
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, де окупанти облажались через власну самовпевненість

Російські окупанти облажались, оскільки думали, що легко зможуть захопити частину Харківської області, сказав в ефірі 24 каналу військовий експерт Владислав Селезньов

26 червня 2024, 19:10
Поділіться публікацією:

Російське командування вважало, що 40-тисячного угруповання буде достатньо для окупації частини Харківської області, проте їхні плани знову зазнали невдачі. За словами військового експерта Владислава Селезньова, Сили оборони України зуміли заблокувати десятки російських військових на одному з підприємств поблизу Вовчанська.

Стало відомо, де окупанти облажались через власну самовпевненість

Вовчанськ

За його словами, українські військові успішно стримують російську армію на півночі Харківщини. Попри впевненість окупантів у легкому захопленні території, їхні наміри знову натрапили на стійкий спротив ЗСУ, підкреслив Селезньов.

Він додав, що російський наступ захлинувся, і тепер загарбники взяли оперативну паузу, пов'язану з потребою підтягнути додаткові резерви та ресурси. Окупантам необхідно замінити розбиті штурмові загони на нові, зокрема, активно розглядають участь підрозділів 51-ї армії, сказав Селезньов.

При цьому експерт вважає, що поки росіяни на оперативній паузі, українські сили мають можливість проводити контрнаступальні дії. Хоча ці операції є складними, зокрема через створення ворогом інженерних фортифікацій, наші війська поступово відтісняють ворожі сили в районі Вовчанська та Липців, підкреслив Селезньов.

Подальший розвиток подій залежатиме від можливостей російської армії. Якщо вони швидко відновлять свої штурмові підрозділи, то знову почнуть атаки. Якщо ж їм знадобиться більше часу, то українські Сили оборони матимуть більше можливостей для звільнення територій аж до кордону з Росією, заявив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як саме російські загарбники потрапили у вовчанський котел.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини