Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог залишив оперативно важливий пункт у Херсонській області, – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог залишив оперативно важливий пункт у Херсонській області, – ISW

Російські війська продовжують відступати у Херсонській області

13 вересня 2022, 07:40 comments3222
Поділіться публікацією:

Тиск українських військ на південному напрямку посилюється, і росіяни все частіше ухвалюють рішення відступити або припинити опір, щоб зберегти своє життя. Так, російські війська ухвалили залишили Киселівку, де знаходився оперативно важливий пункт у Херсонській області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Ворог залишив оперативно важливий пункт у Херсонській області, – ISW

Херсонська область. Фото: з відкритих джерел

Американські фахівці звертають увагу, що контрнаступ України на півдні продовжує значно впливати на моральний стан і військовий потенціал Росії на півдні України.

Супутникові знімки російських позицій у Киселівці, за 15 км на північний захід від Херсона, показують, що всі російські машини, крім чотирьох, відійшли від попередніх передових позицій, що узгоджується зі чутками про те, що війська так званої Донецької Народної Республіки ("ДНР") залишили Киселівку та відійшли назад у бік річки Дніпро.

Як зазначає ISW, Киселівка є оперативно важливим місцем для російських військ, оскільки це останній великий населений пункт вздовж шосе E58 та залізничної лінії між нинішніми українськими позиціями та Чорнобаївкою, крайньою частиною Херсонщини.

Очевидне відведення російських військ з цієї позиції може поставити під загрозу здатність росіян захистити північно-західну околицю Херсона і свідчить про те, що російські війська в цьому районі мають безпосередню загрозу своїм позиціям.

Успіх останніх українських контрнаступальних операцій може вплинути на бажання та здатність російського військового командування вчасно використати новосформовані добровольчі підрозділи в Україні.

Читайте на порталі "Коментарі" — Захід готовий віддати Україні золотовалютні резерви Росії: у Мін'юсті озвучив подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини