Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог задумав хитрість із псевдореферендумами: чому плани Кремля проваляться
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог задумав хитрість із псевдореферендумами: чому плани Кремля проваляться

Росія готує проведення так званих "референдумів" на окупованих територіях, але умови проведення залежатимуть від ситуації на фронті

27 серпня 2022, 13:15 comments3005
Поділіться публікацією:

Загарбники навряд чи зможуть провести "референдуми" 11 вересня через "тертя" в окупаційних адміністраціях та через партизанські напади. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні за 26 серпня. Тим часом представник Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі запевняв, що Росія до кінця цього тижня може підтвердити проведення референдумів про приєднання на територіях України, які контролює армія РФПро те, що підготовку російських загарбників до проведення так званих "референдумів" на окупованих територіях майже завершено, повідомляло і Головне управління розвідки Міноборони УкраїниПро що говорить така розбіжність? Чи наважиться Росія на фейкові "референдуми"? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Ворог задумав хитрість із псевдореферендумами: чому плани Кремля проваляться

Референдум. Фото: з відкритих джерел

Росія збирається оголосити фальшиві "результати" "референдумів" заднім числом

Директор Київського інституту мирних досліджень, професор, політексперт Андрій Мішин упевнений, що немає жодної розбіжності позицій, які озвучують ISW, Кірбі та ГУР. Насправді, вважає він, росіяни на тимчасово окупованих територіях, продукуючи ті чи інші новини про "референдуми", займаються з одного боку шантажем, з іншого – прикриттям своїх дій.

"Щоб явні фейки не були видні, щоб знизити ризик партизанських ударів під час їхнього проведення, окупанти вдають, що відмовилися від їхнього проведення. А потім скажуть – ми вже все провели, "волевиявлення" народу окупованих частин Запорізької, Херсонської, Харківської областей є таким, що вони хочуть жити у складі Росії", – прогнозує експерт.

Тобто, констатує Андрій Мішин, весь інформаційний шум, все це метання гауляйтерів у стилі "ми маємо відмовитися від проведення референдуму, тому що поки не виходить, ми не заморозили підготовку, а призупинили" – елементарна хитрість, щоб оголосити фальшиві "результати" заднім. числом.

Постійні точкові удари по озброєнню та складах боєприпасів, а також наступальні операції ЗСУ зірвуть спроби окупантів провести балаганні псевдореферендуми

Адвокат АТ "Vi Vates", аналітик права Українського інституту політики Ігор Печенкін розмірковує так:

"Про право війни та миру… Саме з цього трактату із трьох книг Гуго Гроція, який закріпив систему принципів так званого природного права, було закладено основи для розвитку міжнародного права. І було це аж у 1623 році... Хто міг припустити, що майже через чотириста років людство зіткнеться з варварськими, деструктивними, підлими діями всієї російської путлерівської верхівки, що піддала свій народ на десятиліття ганьби, регресу розвитку, міжнародної ізоляції. Саме так – підло – путлер напав на Україну з метою знищення держави української нації. У результаті лише зміцнив, об'єднав українців, змусив відмовитися від своїх комплексів, зрозуміти свої цілі та стати впевненими у безумовному їхньому досягненні. У нас велика армія, весь народ об'єднався і сильний у своїй волонтерській допомозі один одному. І на цьому фоні, продовжуючи зневажати норми міжнародного права, окупанти намагаються грати в псевдореферендуми на територіях, що тимчасово контролюються ними".

За словами експерта, цьому активно протистоїть як партизанський рух, так і ситуація на фронті, яка від позиціонування переходить до точкового знищення ворожих військових позицій, у тому числі глибоко в тилу Криму та Херсонщини.

"Все це може зірвати можливість проведення будь-яких "референдумів". Спокою для рашистких окупантів тепер точно не буде, – упевнений Ігор Печенкін. – Ворог ослаблений відсутністю логістичних постачань озброєння. Мости підірвані, а автотехнікою постачати достатню кількість озброєння надто складно. Провалена на московії мобілізація змусила бункерного злісного карлика збільшити кількісний склад арміїале це скоріше неминуче наближення кінця. Тому зараз активно бадаються ефесбешні та міноборонівські кремлівські вежі".

На думку експерта, атмосфера у захоплених регіонах, постійні точкові удари по озброєнню та складах боєприпасів, а також наступальні операції ЗСУ зірвуть спроби окупантів провести балаганні псевдореферендуми.

"Завезені актори, колаборанти та інша шушера не зможе створити потрібну картинку, – вважає Ігор Печенкін. – А коментарі західних партнерів та аналітиків створюються часом без знань української специфіки протистояння".

Читайте також на порталі "Коментарі" — європейські ціни на електроенергію б'ють рекорди: про що це говорить — чого чекати Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини