Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог вибиває війська, бо всі наші оборонні рубежі піхота сама вирила лопатою
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог вибиває війська, бо всі наші оборонні рубежі піхота сама вирила лопатою

Критичні втрати військ на фронті та захоплення нових територій росіянами у значній мірі відбуваються через відсутність будівництва ліній оборони, про це у Фейсбуці написав журналіст Юрій Бутусов, передає портал «Коментарі»

4 березня 2024, 12:00 comments4461
Поділіться публікацією:

Юрій Бутусов нагадав, що 1 грудня 2023 року Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський наказав почати будівництво оборонних споруд на фронті. Проте, за його словами, насправді нічого так і не зроблено.

Ворог вибиває війська, бо всі наші оборонні рубежі піхота сама вирила лопатою

Юрій Бутусов

"На даний момент на більшій частині обʼєктів, які були намічені для будівництва навіть не розпочато інженерних робіт, а там, де розпочали є тільки початковий рівень. Не завершено жодного обʼєкта. Темпи просто мізерні",
— підкреслив журналіст.

За його словами, усі оборонні споруди на фронті – це те, що встигла викопати піхота своїми лопатами, і якісь деревця, які піхота сама собі зробила для перекриття в сусідній посадці.

"Тому втрати у нас шалені від гранат з дронів та гранатометів, від мінометів. Тому так швидко ворог нас вибиває вогнем, вбиває, бере у полон тих хто вижив",
— додав журналіст.

При цьому він підкреслив, що заміна Валерія  Залужного на Олександра Сирського у побудові ліній оборони нічого не змінила та змінити не може, адже виділення матеріалів для будівництва, мобілізація будівельних організацій з технікою та персоналом — все це не питання військових. За його словами, армія не має такої кількості інженерних підрозділів, щоб проводити масштабні будівельні роботи на фронті бойових дій.

При цьому, відзначає Бутусов, міністр оборони Русетм Умєров начебто боїться піднімати питання будівництва, бо знає, що якщо питати про гроші, то можна вступити у конфлікт з офісом.

"Тому усі у владі роблять вигляд, що обороні споруди, це не їх відповідальність",
— додав журналіст.

Разом з тим, за його словами, Росія з жовтня 2022 року вздовж усієї лінії фронту будує якісні оборонні споруди, Україна, захищаючись від ворога, який набагато переважає в кількості людей та озброєння, не будує лінії оборони взагалі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку західних журналістів, в Україні немає хороших оборонних рубежів, бо влада думала не про їх будівництво, а про контрнаступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 березня 2024, 12:11

Зате наша агромафія намагається виводити шалені гроші з України. Вона не повертає гроші за продане зерно, а заводить їх у вигляді проданих облігацій, які купують підконтрольні юдейцям офшорні компанії. Для того, щоб пережити період поки порішають з відшкодуванням ПДВ. Після отримання відшкодування ПДВ ці гроші виводять з України під виглядом сплати за борговими зобов'язаннями. Програли тому що не хотіли змінюватись і змінювати країну та гнати цю нацистську владу юдейців.


Новини