Головна Новини Суспільство Війна з Росією NYT: ЗСУ не мають хороших оборонних рубежів, бо у владі думали виключно про контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

NYT: ЗСУ не мають хороших оборонних рубежів, бо у владі думали виключно про контрнаступ

Після захоплення Авдіївки росіяни досить швидко захопили ще декілька населених пунктів. І справа тут не у «снарядному голоді», як прийнято вважати, пише видання The New York Times. Журналісти вказали, на одну масштабну проблему ЗСУ

2 березня 2024, 21:16
Поділіться публікацією:

Західні журналісти вважають, що насправді причиною втрати територій після захоплення Авдіївки, є не тільки відсутність допомоги від союзників, а в першу чергу відсутність добре підготовлених оборонних рубежів.

NYT: ЗСУ не мають хороших оборонних рубежів, бо у владі думали виключно про контрнаступ

Оборонні рубежі

Як підкреслює видання із посиланням на знімки, які зроблені компанією Planet Labs, на захід від Авдіївки українська оборона складається з примітивних земляних укріплень. Ці укріплення дуже часто сполучаються лише траншеєю для піхотних військ. Разом з тим, у них немає додаткових укріплень, які би змогли стримати танки окупантів і таким чином захистити основні дороги.

При цьому видання нагадує, що після окупації Авдіївки наголошувалося, що українські військові відійшли на добре підготовлені оборонні рубежі. Проте ця інформація не зовсім відповідає дійсності, адже буквально за тиждень ворог зумів захопити ще три села і претендує на захоплення інших територій.

Як повідомляють журналісти, що після такого провалу, офіційні представники Сполучених Штатів  у приватних розмовах почали говорити про те, що Україна недостатнім чином зміцнила свої оборонні позиції і тепер може зіткнутися із наслідками цього.

При цьому американські журналісти відзначають, що у росіян справа із оборонними рубежами кардинально відрізняється. Там збудували кілька кільцевих укріплень, які складаються із широкої траншеї, щоби зупинити танки, цементних загороджень і траншеями для піхоти.

Американські військові припускають, що Україна не приділила минулого року достатньої уваги будівництву оборонних укріплень, оскільки була надто зосереджена на своєму контрнаступі.

Як відзначив військовий експерт Сергій Грабський, будівництво оборонних рубежів нікого не хвилювало, тим більше, що це дороге задоволення, а у України недостатньо фінансових ресурсів.

Разом з тим, як відзначив аналітик Black Bird Group Пасі Паройнен, наразі на Авдіївському напрямку готуються нові оборонні позиції. Проте, за його словами, вони наразі не є так званою грізною лінією оборони, особливо, якщо порівнювати із тим, як укріпилися росіяни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військовим вдалося призупинити активне просування росіян на авдіївському напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 березня 2024, 21:53

Оборонні рубежі на папері, а гроші витрачені і у пОПу занесені. Якби все юдейство і феодальство і їх мажорів мобілізували, ми би побачили сучасне диво юдейського Бога: раптом все з'явилось. Будували Україну не для всіх, а для блатних. В них і за межами України - добре підготовлені позиції. Ще Фюрер своїм кошерним державні стипендії на все життя призначив.


Новини