Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог у паніці: Україна готується палити російські аеродроми і нафтобази
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог у паніці: Україна готується палити російські аеродроми і нафтобази

Українська «Паляниця» ефективно нищитиме ворожу авіацію, часу на її переміщення росіяни не матимуть

29 серпня 2024, 12:03
Поділіться публікацією:

Україна представила власну розробку — ракету-дрон "Паляниця" з 20-кілограмовою бойовою частиною, що дозволяє знищувати критичні об'єкти на території Росії, відзначив в ефірі 24 каналу  військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Ворог у паніці: Україна готується палити російські аеродроми і нафтобази

Пожежа на нафтобазі

За словами Коваленка, ракета-дрон зможе ефективно знищувати військові літаки та резервуари з нафтопродуктами, і завдяки високій швидкості російські сили не встигатимуть реагувати на її удари. Основне призначення дрона — завдання ударів по російській авіації на аеродромах. Бойова частина у 20 кілограмів здатна нанести пошкодження, які неможливо буде відновити при прямому влучанні. Навіть при ударі поруч, пошкодження фюзеляжу літаків є неминучим.

"Паляниця" оснащена турбореактивними двигунами, що дозволяють швидко долітати до аеродромів. Раніше російські військові, помічаючи українські дрони-камікадзе, переміщували свої літаки на інші локації, але тепер часу для реакції буде значно менше, зазначив Коваленко.

Крім того, ракета-дрон здатна завдавати ударів по інших об'єктах, таких як резервуари з нафтопродуктами, які росіяни намагаються захистити сітками та іншими укриттями, але цього буде недостатньо.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, президент Володимир Зеленський повідомив, що 24 серпня українські військові вперше вдарили по армії РФ новою зброєю – ракетою-дроном "Паляниця". Зокрема, за його словами, Україна отримала новий метод відплати агресору. При цьому Зеленський підкреслив, що ворог був вражений. Президент додав, що Росії буде дуже складно, складно навіть сказати, що саме прилетіло.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини