Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог рухається до головного оборонного міста Донбасу. У ЗСУ розповіли про нові плани РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог рухається до головного оборонного міста Донбасу. У ЗСУ розповіли про нові плани РФ

Попри великі втрати, росіяни продовжують наступати після захоплення Авдіївки

29 лютого 2024, 19:19 comments6840
Поділіться публікацією:

Після окупації Авдіївки російська армія продовжує наступ, маючи на меті захопити місто Покровськ, яке є ключовим для оборони західного Донбасу, повідомив старший лейтенант, екскомандувач 4-ю ротою 47-ї механізованої бригади Микола Мельник.

Ворог рухається до головного оборонного міста Донбасу. У ЗСУ розповіли про нові плани РФ

Окупанти продовжили наступ після захоплення Авдіївки. Фото з відкритих джерел

Офіцер ЗСУ пояснив, чому після захоплення Авдіївки противнику вдається продовжувати наступальні дії.

"На жаль, те, що я казав ще місяць назад, справдилося. Ворог розуміє ключ до "каскадної оборони" і кидає останні резерви, щоб захопити Орлівку. Відсутність адекватних оборонних ліній між Ласточкіним і Орлівкою дозволили противнику вести наступ майже зі статутною швидкістю. Ворожа піхота йде вперед і, судячи з великої кількості самогубств поранених, ідейно вони накачані доволі сильно. Хоча, можливо, це звичайна спиртова мотивація", — розповів Микола Мельник.

За словами старшого лейтенанта ЗСУ, без введення резервів і ліквідації тотального дефіциту артилерійських набоїв Україна втратить Орлівку, що дасть можливість ворогу продовжити наступ на місто Покровськ, який є ключем для оборони західного Донбасу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія отримала від Північної Кореї понад 2,5 млн боєприпасів, встановив Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні. Аналітики центру підрахували, що з серпня 2023 року було здійснено щонайменше 25 заходів суден у порт Наджін, де відбувалося навантаження північнокорейських боєприпасів, які відправлялися в РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що після президентських виборів у Росії агресор може сконцентруватися на утриманні захоплених українських територій, а може розпочати масштабну мобілізацію, аби активізувати бойові дії на нових напрямках. За словами військового аналітика Миколи Бєлєскова, масштаби мобілізації у РФ після президентських виборів, які пройдуть у березні, залежатимуть від того, які завдання поставить російське військово-політичне керівництво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини