Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не один мільйон. Стало відомо, скільки снарядів РФ отримала від Північної Кореї
commentss НОВИНИ Всі новини

Не один мільйон. Стало відомо, скільки снарядів РФ отримала від Північної Кореї

Активні поставки північнокорейських боєприпасів до РФ почалися у серпні 2023 року

29 лютого 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

Російська армія отримала від Північної Кореї понад 2,5 млн боєприпасів, встановив Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні.

Не один мільйон. Стало відомо, скільки снарядів РФ отримала від Північної Кореї

КНДР з серпня поставляє Росії боєприпаси. Фото з відкритих джерел

CSIS повідомляє, що рух суден між північнокорейським портом Наджін та російськими далекосхідними портами триває до сьогоднішнього дня, однак активність перевезень дещо знизилася.

Аналітики центру підрахували, що з серпня 2023 року було здійснено щонайменше 25 заходів суден у порт Наджін, де відбувалося навантаження північнокорейських боєприпасів, які відправлялися в РФ. Із них щонайменше 19 суден з відключеними транспондерами потім зайшли у російський Східний порт.

За оцінкою CSIS, завдяки цим рейсам у Росію було доставлено понад 2,5 млн артилерійських снарядів та інших боєприпасів з Північної Кореї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не планують надсилати своїх військовослужбовців в Україну для участі у війні з російською армією, повідомила спікерка Ради національної безпеки при Білому домі Адрієнн Вотсон. Вона наголосила, що Джозеф Байден раніше вже зробив чітку заяву про те, що США не відправлятимуть свою армію на війну в Україні, і відтоді рішення американського президента не змінилося.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що США сподіваються, що в Росії з’явиться ліберально-демократична опозиція, яка якимось незрозумілим чином зможе отримати владу. Однак проблема в тому, що у цієї опозиції немає реальних інструментів приходу до влади. Другий фактор, який майже не враховують США, – це Китай. Пекін ні за яких обставин не віддасть всю Росію під вплив Заходу, як це було 1990-х роках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини