Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог розуміє силу: у Повітряних силах розповіли, що сталося після збиття Ту-22М3
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог розуміє силу: у Повітряних силах розповіли, що сталося після збиття Ту-22М3

При цьому РФ продовжує активно використовувати на фронті Каби

23 квітня 2024, 10:40 comments1021
Поділіться публікацією:

Країна-агресор РФ зменшила активність використання авіації на фронті на фоні успішних ударів українських захисників. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив представник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

Ворог розуміє силу: у Повітряних силах розповіли, що сталося після збиття Ту-22М3

Збиття Ту-22М3. Фото: з відкритих джерел

"Після останнього літака стратегічної авіації Ту-22М3, який нам вдалося збити, росіяни трохи зменшили активність в акваторії Чорного та Азовського морів. Також після того, як нам вдалося частково розрядити їхні пункти управління на території тимчасово окупованого Криму, зменшилася дещо кількість застосування і тактичної авіації", — розповів Євлаш.

У той же час, він зазначив, що ворог все ж таки продовжує застосовувати авіацію на фронті для ударів ракетами і КАБами.

"Найбільше це по прифронтових ділянках фронту — це північ і схід. Ворог намагається бити по наших позиціях, але б'є в тому числі й по мирних містах. Зазвичай застосовує їх, не наближаючись до лінії фронту впритул, з відстані 30-40 кілометрів". Загалом же, ця бомба з місця пуску може летіти до 80 кілометрів углиб території", — висловився Євлаш.

Він також зазначив, що теоретично з КАБ можна боротися за напрямом, але це досить складно реалізувати. Наприклад, під час наступу на Авдіївку ворог використав щодня сотні таких бомб. Тому найбільш ефективно у такому разі боротися з носіями – це розвиток різних систем ППО, які можуть дістати літаки Су-34/Су-35, а також винищувачі F-16, які ми очікуємо, з ракетами, які зможуть діставати ці літаки", — розповів Євлаш.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стали відомі подробиці знищення російського бомбардувальника Ту-22М3.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини