Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог розпочав «каруселі» на фронті: до чого може привести нова тактика
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог розпочав «каруселі» на фронті: до чого може привести нова тактика

Ворог намагається розтягнути Сили оборони по всій лінії фронту, щоб знайти слабке місце і організувати прорив

9 вересня 2024, 09:39
Поділіться публікацією:

Російські окупанти знову намагаються постійно комбінувати ділянки для головного удару, повідомив воєнкор Богдан Мірошніков. За його інформацією, спочатку була Гродівка, потім — Новогродівка-Селидове, потім Водяне, Пречистівка, і ось зараз Українськ-Гірник та пустоти біля Невельського.

Ворог розпочав «каруселі» на фронті: до чого може привести нова тактика

Війна в Україні

Як каже експерт, у такого підходу є і плюси, і очевидні мінуси для ворога. Зокрема, серед плюсів те, що окупанти можуть досягати успіхів на обраних ділянках через певну розтягненість українських сил.
Але з мінусів, підкреслює Мірошніков, на інших ділянках, які атакуються менше, зʼявляється можливість краще закріпитися та підготуватися до майбутніх атак. Навіть не дивлячись на постійний вогневий вплив з боку окупанта, додав він.

"Такий підхід ворог обирає не від гарного життя, а через те, що рівномірно атакувати по всьому виступу він не може, все ж сил не вистачає для цього. І чим далі — тим таких "каруселей" буде більше", — додав Мірошніков.

Окрім того, він розповів, де ворог мав успіх станом на 8 вересня. Зокрема, він просунувся додатково на 200 метрів у районі Українська та у самому Українську. Також окупанти просунулися на 400 м у бік Гірника. Також росіяни просунулися на 300 м в районі Галицинівки та ще на 200 м західніше Пречистівки. Окрім того, було просування на сто метрів у районі Водяного та у Дружбі.

Втім, Сили оборони відкинули росіян не тільки з фенольного заводу у Нью Йорку, а ще й посунулися у районі ставків.

"Бої тривають, ворог намагається відбити втрачене", — підкреслив Мірошніков.

За його інформацією, у Лісівці (біля Українська) також тривають бої, більша частина села — або непідконтрольна, або сіра зона. Село стримує ворога від прориву до Українська зі сходу.

На інших ділянках фронту переважно без змін.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сили оборони втратили важливе село на Донеччині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини