Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог розгорнув мобілізацію в окупації: кого забирають в армію РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог розгорнув мобілізацію в окупації: кого забирають в армію РФ

Росіяни посилили мобілізацію на окупованих Запоріжжі та Херсонщині

6 січня 2024, 17:34
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованих територіях півдня України російські загарбники намагаються мобілізувати якомога більше чоловіків. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає портал "Коментарі".

Ворог розгорнув мобілізацію в окупації: кого забирають в армію РФ

Мобілізація на окупованих територіях. Фото з відкритих джерел

За даними українського підпілля, все більше репресивних заходів росіян спрямовані на пошук чоловіків, яких примусово мобілізують до лав російської армії.

Як встановив Центр спротиву, у мобілізаційні списки вносять лікарів, освітян, працівників комунальних підприємств. Крім того, окупанти мобілізують підлітків, яким виповнилося 17 років.

Для посилення мобілізаційних заходів в окупованих містах Херсонської та Запорізької областей росіяни розгорнули нові так звані “військкомати”. Новостворені мобілізаційні пункти очолюють російські офіцери.

Центр спротиву зазначає, що ворогу вигідна смерть українців у незалежності від того, на якій стороні вони воюють.

А тому, додає Центр спротиву, окупанти використовують українців у своїй армії для "гарматних штурмів", оскільки їхня смерть не створює соціальну напругу в нацистському суспільстві РФ. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбницькі війська на Таврійському напрямку бунтують, відмовляються йти на штурми і тікають із окопів. Ворог намагається максимально завдати шкоди логістичним шляхам, українським укріпленням та дістати українських захисників. Після цього окупанти спробують знову кинути вперед у "м'ясні" штурми нову піхоту. На Запорізькому напрямі росіяни намагаються повернути втрачене становище. А загальні втрати ворожої армії тримаються лише на рівні 400-500 окупантів за добу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини