Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог пригальмував: що відомо про наступ РФ на Покровському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог пригальмував: що відомо про наступ РФ на Покровському напрямку

На Покровському напрямку настала тимчасова стабілізація фронту

3 вересня 2024, 21:06
Поділіться публікацією:

На Покровському напрямку настала певна стабілізація фронту. Вона пов'язана з перегрупуванням військ РФ, які не можуть одночасно просуватися на Покровськ та Селідово, розповів офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Ворог пригальмував: що відомо про наступ РФ на Покровському напрямку

Росіяни продовжують наступати на Донбасі. Фото з відкритих джерел

Водночас, за його словами, ворог продовжує просування на Карлівському відтинку.

"Думаю, що противник спробує атакувати Українськ, щоб убезпечити фланг угрупуванню військ, що буде й далі атакувати вздовж західного берегу річки Вовча, оточуючи наші бригади, які боронять Україну між річкою Вовча та Невельським. Вся ширина цього клаптика складає 10 км, тобто дістається мінометами і Fpv з трьох сторін, що робить оборону цієї території доволі складною", — наголосив Микола Мельник.

За словами лейтенанта ЗСУ, українські підрозділи на цьому клаптику території вже в напівоточенні.

"Зважаючи на дуболомні практики, які існують в ОСУВ, то триматися ми будемо там до останнього солдата", — припустив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що звільнення керівника "Укренерго" Володимира Кудрицького, що відбулося, за визнанням незалежних членів Наглядової ради, під тиском та ще й у такий критичний час для енергетичної системи, виглядає як свідоме шкідництво для енергетичної безпеки держави і пряме перешкоджання євроінтеграції (бо цілковито знищена реформа корпоративного управління та зруйновано довіру партнерів у царині взаємодії з відновлення енергосистеми), заявила нардеп Іванна Климпуш-Цинадзе.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російський балістичний удар по Полтаві призвів до загибелі понад 50 людей та майже 200 поранених. Повітряні тривоги, що лунали протягом години після атаки, завадили рятувальникам швидко розпочати пошук постраждалих. Повітряна тривога пролунала у Полтаві саме в момент вибуху, що значно ускладнило евакуацію та доступ до бомбосховищ. За словами Сергія Капліна, після першого удару тривога поновлювалася кілька разів протягом години, що створювало додаткову загрозу для рятувальників та цивільного населення. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини