Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог поновив спроби захопити Вовчанськ: на які кроки пішов
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог поновив спроби захопити Вовчанськ: на які кроки пішов

Ворог у Вовчанську намагається закріпитися у міській забудові

19 липня 2024, 19:43
Поділіться публікацією:

Військовослужбовець 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені отамана Костя Гордієнка з позивним "Історик" в ефірі телемарафону розповів про ситуацію в районі Вовчанська Харківської області.

Ворог поновив спроби захопити Вовчанськ: на які кроки пішов

Вовчанськ

За його словами, російські окупаційні війська продовжують наступальні дії, і все ж намагаються досягти тактичного успіху. При цьому військовий додав, що ворог робить спробу прорвати лінію оборони в місті Вовчанськ та його околицях, масово застосовуючи ствольну та реактивну артилерію, авіацію, розвідувальні та ударні дрони.

Втім, каже "Історик", завдяки злагодженій роботі Сил оборони України, попри активність ворога, вдається утримувати оборону та зламувати плани ворожого командування.

Він додав, що погодні умови наразі знижують активність піхотних штурмів ворога, однак це не призводить до суттєвої зміни тактики. Українські військовослужбовці перебувають у вкрай складних умовах, але продовжують успішно захищати місто Вовчанськ.

"Звичайно, що погодна аномалія, яка триває на території України – вона ускладнює ведення оборонної операції. Однак наші військові успішно справляються з поставленими задачами, незважаючи на катастрофічну спеку", – додав "Історик".

Військовий також повідомив, що окупанти намагаються проводити штурмові дії в місті, при цьому вони використовують тактику малих піхотних груп, а також підтягують резерви з інших напрямків.

"Намагаються закріпитися в міській забудові. Зважаючи на активність ворога, а також донесення нашої розвідки, ми відчуваємо, що ворог задіяв резерви – підрозділи, які раніше виконували завдання з окупації нашої землі на інших оперативних напрямках. Сьогодні плани окупантів із захоплення Вовчанська вороже військо намагається реалізувати досить активно, незважаючи на великі втрати", – зазначив військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти не відмовилися від своїх планів захопити Вовчанськ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини