Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог почав застосовувати нову тактику для окупації міст: чому ЗСУ не можуть нічого вдіяти
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог почав застосовувати нову тактику для окупації міст: чому ЗСУ не можуть нічого вдіяти

Сили оборони не можуть протидіяти новій тактиці окупантів, бо для цього їм не вистачає сил

сьогодні, 16:58
Поділіться публікацією:

Бойові дії під Авдіївкою, Вугледаром, Селидове, Торецьком та іншими містами наочно демонструють, як за більше ніж два роки повномасштабної війни, російські генерали змінили свою тактику захоплення міст, повідомляє аналітик Роман Пономаренко.

Ворог почав застосовувати нову тактику для окупації міст: чому ЗСУ не можуть нічого вдіяти

Війна в Україні

За його словами, раніше окупанти будь-яке місто штурмували в лоб. Як наслідок, втягувалися в довготривалі вуличні бої, які коштували їм чималих втрат.

"Проте тепер вони основні зусилля здебільшого зосереджують на флангах, намагаючись обрізати шляхи сполучення та взяти міста в оточення чи напівоточення. Останнє їм найбільше вигідно – шляхи постачання перекриті, тому гарнізон не отримує підкріплень, а евакуація поранених відсутня. Продовжувати бої в місті в таких умовах особливого сенсу немає. Втім, відступати прийдеться полями та посадками. Наслідком неминуче стануть величезні втрати оборонців при відступі, оскільки противник домінує в повіті та має перевагу в артилерії", — відзначив експерт.

При цьому, за його словами, в самих містах ворог зазвичай веде стримуючі дії. Постійно турбує гарнізон діями малих груп та обстрілами і бомбардуваннями з землі та повітря. Зазвичай не застосовуючи для того якихось надзусиль, додав експерт.

"Подібна тактика вже створює чимало проблем для ЗСУ. Ефективно протидіяти їй можна мобільною обороною та контрударами по флангам противника. Утім, як показує практика, для цього у нас немає сил. Залишається стаціонарна оборона, з усіма її плюсами і мінусами", — підкреслив Пономаренко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що до кінця листопада на всій лінії фронту зберігатиметься висока інтенсивність бойових дій. Російські окупаційні війська намагатимуться покращити свої тактичні позиції на всіх напрямках без винятку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини