Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог пішов на Вугледар: ідуть важкі бої, які можуть привести до оточення міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог пішов на Вугледар: ідуть важкі бої, які можуть привести до оточення міста

Ворог вирішив змінити напрямок атак і сконцентрував увагу на захопленні Вугледару

5 вересня 2024, 09:24
Поділіться публікацією:

У районі Вугледара все тільки починається, ворог змістив фланговий удар у бік покровської агломерації з Торецька на Вугледар, відзначив воєнкор Богдан Мірошніков. За його словами, це означає, що Торецьку стало легше.

Ворог пішов на Вугледар: ідуть важкі бої, які можуть привести до оточення міста

Вугледар

"Проблема Вугледара в тому, що він давно особливо не прикритий населеними пунктами, а сам по собі є висотою. Інші панівні висоти — на шахтах Південнодонбаська #1 та #3 (терикони). Ось за першу вже четвертий день поспіль продовжуються важкі бої. У випадку втрати — ситуація, зрозуміло, погіршиться. Ще більше погіршиться — у випадку втрати шахти #3", — відзначив Мірошніков.

Експерт припустив, що російські загарбники, очевидно, зробили висновки з банзай-атак у лютому 2023 на Вугледар, тому намагатиметься атакувати фланги, з подальшими спробами оточити місто.

"Що з цього вийде — я не беруся прогнозувати. Але очевидно одне — там ситуація "на тоненького", на відміну від Торецька, де є, за що чіплятися", — відзначив Мірошніков.

За його словами, після стрімкого прориву західніше Водяного, середньодобові темпи просування ворога впали.

"Вони не жаліють викатувати на штурми по 5-10-15 одиниць бронетехніки, що також свідчить про наміри. Тому так — ситуація доволі складна з самого початку, і невідомі перспективи надалі", — заявив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Времівський плацдарм — це той плацдарм, який був відвойований Силами оборони ще минулого року. І саме його ми розглядали як один із перспективних з боку Російської Федерації, де будуть атаки, тому що це Вугледар. Тому що сьогодні тиск іде на населений пункт Водяне — це один із флангів Вугледара. Експерти відзначають, що Вугледар узяти в лоб понад 2,5 роки ворог не може, тому сьогодні намагається застосувати єдину, скажімо так, тактику росіян, якій уже десятки років, — це взяти населений пункт в оточення, принаймні в оперативне оточення, узяти в кліщі й тоді вже тиснути з лівого й правого флангу й оволодіти цим населеним пунктом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини