Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіяни хочуть взяти Вугледар в кліщі: ситуація вимагає негайних рішень
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни хочуть взяти Вугледар в кліщі: ситуація вимагає негайних рішень

Російські окупанти хочуть оточити Вугледар або як мінімум, взяти його в кліщі

3 вересня 2024, 13:28
Поділіться публікацією:

Російські війська поставили собі мету до 1 жовтня захопити Покровськ на Донеччині, куди вони перекидають свої резерви, повідомив в ефірі Freedom речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Росіяни хочуть взяти Вугледар в кліщі: ситуація вимагає негайних рішень

Вугледар

За його словами, окупанти хочуть захопити Покровськ, щоб вийти на оперативний простір та адміністративні кордони Донецької області. Саме тому противник концентрує тут свої сили та резерви, додав він.

Також, за його інформацією, на Вугледарському напрямку поновилися активні бойові дії, однак, лобові атаки російських військ не приносять успіху.

"Времівський плацдарм — це той плацдарм, який був відвойований нашими Силами оборони ще минулого року. І саме його ми розглядали як один із перспективних з боку Російської Федерації, де будуть атаки, тому що це Вугледар. Тому що сьогодні тиск іде на населений пункт Водяне — це один із флангів Вугледара. Вугледар узяти в лоб понад 2,5 роки ворог не може, тому сьогодні намагається застосувати єдину, скажімо так, тактику росіян, якій уже десятки років, — це взяти населений пункт в оточення, принаймні в оперативне оточення, узяти в кліщі й тоді вже тиснути з лівого й правого флангу й оволодіти цим населеним пунктом”, — сказав Братчук.

За його словами, минула доба принесла понад 20 бойових зіткнень, деякі з яких тривали вночі. В районі Часового Яру ворог контролює лише один мікрорайон — Канал, і не може його подолати, оскільки українські сили організували надійну оборону.

Братчук додав, що на Покровському напрямку росіяни кидають усі свої сили, але їх атаки сповільнюються через вичерпання ресурсів.

“Максимально росіяни намагаються сконцентрувати свої зусилля на дуже вузькій ділянці фронту, тому що розтягнути, як це було раніше, по всьому фронту удари такої інтенсивності вже не виходить”, — сказав речник.

При цьому, за його інформацією, на Курахівському напрямку окупанти активно застосовують важку техніку, але українські десантники успішно її знищують.

Братчук також повідомив, що на Куп’янському, Сіверському, Лиманському напрямках тривають активні бойові дії, тоді як на півдні спостерігається певне затишшя.

“По Роботиному, по Гуляйполю, по Оріхівському напрямку, сьогодні є певна пауза. Тому сьогодні ми говоримо про те, що Покровський напрямок посилено, відповідно, Силами оборони. Це вже приносить свої певні результати. Єдине, звісно, необхідно утримати ті рубежі, які є на сьогодні, тому що, по Вугледару Донецької області, я вже сказав, ситуація досить-таки стає критичною, дуже небезпечною. Сподіваюся, що відповідні рішення в командуванні Сил оборони теж тут будуть ухвалені для того, щоб захистити гарнізон Вугледара від обходів із флангів”, — сказав він.

Ситуація на фронті залишається динамічною, і для російських сил, які атакують на Покровському напрямку, також можуть виникнути певні ризики.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про важку ситуацію в Вугледарі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини