Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог намагається вийти на кордони Донецької області: що йому може допомогти в цьому
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог намагається вийти на кордони Донецької області: що йому може допомогти в цьому

Всі втрати на фронті відбувалися під час ротації ЗСУ, про які ворог дивним чином отримував інформацію

сьогодні, 13:15
Поділіться публікацією:

За рік російського наступу в Донецькій області окупанти змогли просунутися лише на 900 квадратних кілометрів, про це в ефірі "Еспресо" повідомив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Ворог намагається вийти на кордони Донецької області: що йому може допомогти в цьому

Бої в Донецькій області

За його словами, наразі росіяни намагаються вийти на адміністративні кордони Донецької області, проте їхні спроби виявляються безуспішними вже протягом року. При цьому експерт нагадав, що активний наступ розпочався ще в жовтні 2023 року, а не в травні 2024-го. За його словами, максимальне просування за цей час, попри численні фактори на користь ворога, становить близько 900 квадратних кілометрів, і це враховуючи перевагу в чисельності особового складу, домінування у повітрі та значний коефіцієнт вогневого ураження. Також варто згадати затримки з постачанням військової техніки від наших партнерів.

"Однак, навіть з усіма цими перевагами, росіяни не змогли вирішити питання виходу на кордони області," – пояснив Снєгирьов.

Він також додав, що подальше просування росіян буде надзвичайно складним. За його словами, попереду у російських загарбників досить серйозні оборонні рубежі Сил оборони України. Снєгирьов каже, що мова йде і про Покровську агломерацію, відповідно Слов’янська, Краматорська агломерації — це великі промислові міста.

"Можемо говорити про те, що подальше просування росіян в цих промислових містах відповідно займе досить серйозний проміжок часу. Якщо знов-таки не буде незрозумілого характеру ротацій особового складу Збройних сил України, які за дивним збігом обставин стануть відомими російським окупантам. Я нагадаю, на жаль, подібна ситуація була під час боїв за Авдіївку, Вугледар та інші проблемні ділянки фронту, після яких і стали можливі тактичні успіхи російських окупантів", — говорить Снєгирьов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, навіщо росіяни хочуть захопити Селидове.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини