Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог намагається прорватися: чи є загроза оперативного оточення Часового Яру
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог намагається прорватися: чи є загроза оперативного оточення Часового Яру

Ворог намагається просунутися на флангах, щоб оточити Сили оборони

25 липня 2024, 11:48
Поділіться публікацією:

Загрози оперативного оточення міста Часів Яр у Донецькій області російськими військами наразі немає. Про це повідомив офіцер прес-служби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо поточної ситуації навколо міста.

Ворог намагається прорватися: чи є загроза оперативного оточення Часового Яру

Часів Яр

Втім, він визнав, що окупанти продовжують спроби просунутися на наших флангах, не полишаючи ідею здійснити це. При цьому він додав, що прямі штурми Часового Яру призведуть до значних втрат для російських військ.

Зараз спостерігаються штурмові дії невеликими групами, до восьми осіб. За словами Калашнікова, спочатку ворог здійснює дуже інтенсивну артилерійську підготовку, потім робить спроби штурмів позицій Сил оборони. При цьому, коли йде штурм, то його загарбники підтримують дронами і скидами.

При цьому військовий відзначив, що станом на зараз немає загрози оперативного оточення міста.

"Ні, на сьогодні вона не існує. Цю тезу час від часу доводиться чути в публічному просторі, що Часів Яр можуть оперативно оточити. Ні, немає. Тому що, якщо подивитися на ситуацію, то ворогу не вдається здійснити ті наміри, які у нього були спершу, і які він продовжує втілювати в життя", — повідомив Калашніков.

Крім того, відповідаючи на запитання щодо співвідношення сил на ресурсів довкола Часового Яру у нас та у ворога, офіцер розповів, що незважаючи на значні втрати, окупанти знаходять резерви та тих, кого туди "накидати".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з величезною ймовірністю сотні українських захисників оточені біля села Прогрес на сході України. Наразі "наказу на вихід немає", повідомила раніше українська аналітична група Deep State. Але цей наказ може надійти незабаром.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини