Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог хоче взяти в оточення військових у місті, яке є хабом для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог хоче взяти в оточення військових у місті, яке є хабом для ЗСУ

Росіяни починають формувати умови для оперативного оточення Курахово

сьогодні, 13:36
Поділіться публікацією:

Співголова громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов повідомив про посилення російських атак на Курахівському напрямку з метою оточення українських підрозділів, що захищають місто Курахове. Зокрема, про це він розповів в ефірі телеканалу "Еспресо".

Ворог хоче взяти в оточення військових у місті, яке є хабом для ЗСУ

Бої в Донецькій області

За його словами, російські терористичні війська зосереджують свої сили на Курахівському напрямку, намагаючись здійснити флангове охоплення підрозділів Сил оборони і взяти під контроль логістичні маршрути української армії. Проте головна мета цих дій — створити умови для розширення лінії бойових дій не лише на західних територіях Донецької області, але й у Запорізькій.

"Наразі окупанти намагаються створити передумови для створення оперативного оточення Сил оборони в районі Курахового. Оскільки, Курахове є не тільки логістичним хабом для ЗСУ, а й промисловим центром", — говорить Снєгирьов.

Експерт також підкреслив, що російські війська мають на меті подальше просування у глиб Донецької та Запорізької областей.

"Окупанти чудово розуміють значення захоплення Курахового для подальшого просування вглиб території України. Зокрема, як в Донецькій, так і в Запорізькій області", — додав він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що скоро можуть розпочатися бої за Курахове, вважає воєнкор Богдан Мірошніков. При цьому він підкреслив, що зі сходу у місті розташований доволі великий приватний сектор, у центрі та на півдні — багатоповерхівки. А ось у західній частині, каже експерт, величезна промзона, де в тому числі розташована Курахівська ТЕС. За його словами, головною задачею буде не дати оточити місто, тобто просунутися до західних околиць Курахового з флангу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини