Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буде найбільше битва за останніх 10 років: ворог стягує війська, в рази більші, ніж в Авдіївці
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде найбільше битва за останніх 10 років: ворог стягує війська, в рази більші, ніж в Авдіївці

Ворог збирає 250-тисячне угрупування, щоб розпочати битву за Курахове, яке має величезну промзону

сьогодні, 15:28
Поділіться публікацією:

Скоро можуть розпочатися бої за Курахове, вважає воєнкор Богдан Мірошніков. При цьому він підкреслив, що зі сходу у місті розташований доволі великий приватний сектор, у центрі та на півдні — багатоповерхівки. А ось у західній частині, каже експерт, величезна промзона, де в тому числі розташована Курахівська ТЕС.

Буде найбільше битва за останніх 10 років: ворог стягує війська, в рази більші, ніж в Авдіївці

Курахово

"Вся промка має площу у ~8 кв. км або ж у вісімнадцять Ватиканів чи чотири Монако. Або майже дві площі авдіївського коксохіму. Співставити територію курахівської промки можна з територією вже колишнього меткомбіната Азовсталь у Маріуполі", — розповів Мірошніков.

За його словами, головною задачею буде не дати оточити місто, тобто просунутися до західних околиць Курахового з флангу.

"Якщо нашим силам вдаться навʼязати бої за промку та недопустити охоплення західної частини міста, то ви напевне зрозуміли, що очікує ворога там. Тільки з одним важливим уточненням — на Азовсталі кільце охоплення було глибиною у 70-80 км. А в Кураховому його може не бути", — говорить експерт.

При цьому, на його думку, бої за Курахове можуть стати найбільш масштабними з початку війни.

"Бої за Курахове за своїми масштабами можуть стати одними з найбільших за всю війну довжиною у 10+ років. Звичайно, це за умови недопущення охоплення міста, бо тоді доведеться відійти", — підкреслив Мірошніков.

За його словами, щоб штурмувати Курахове прямо зараз, ворогу потрібне суттєве посилення всього угрупування, або ж зміщення всіх акцентів з інших напрямків на одне Курахове.

"По чисельності особового складу ворога це може бути 200-250 тисяч. А то й 300. В Авдіївці та районі на піку боїв було 115 тисяч особового складу з боку ворога. Причому свіжого особового складу на новій та відновленій техніці. А не виснаженого боями довжиною у рік особового складу з суттєвими втратами у всіх аспектах", — підкреслив Мірошніков.

При цьому він додав, що не стверджує, що росіяни захоплять Курахове повністю.

"Я вважаю, що якщо у них це вийде — то втрати в ході цієї операції змусять ворога зупинитися далі. Хоча б на місяць, що і нам дасть передишку", — долав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після захоплення Вугледару росіяни підуть на Курахове.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини