Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог хоче влаштувати котел: план зруйнують бійці, яких кидають в найжорстокіші заміси
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог хоче влаштувати котел: план зруйнують бійці, яких кидають в найжорстокіші заміси

На Торецькому напрямку працюють дві бригади, які є страшним сном для ворога

26 липня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:

Українські військові можуть потрапити у котел під Торецьком, про це заявив аналітик видання Bild Юліан Рьопке.

Ворог хоче влаштувати котел: план зруйнують бійці, яких кидають в найжорстокіші заміси

Торецьк

Він повідомив, що на південний захід від Торецька російські війська досі не прорвали фортифікації ЗСУ, які були збудовані до лютого 2022 року. Втім, підкреслює експерт, зараз загарбники наступають на місто із заходу через Залізне та Північне, а також з півдня через селище Нью-Йорк. В результаті в українських позиціях утворився виступ.

"Там росіяни намагаються створити свого роду котел. Це означає, що українці мають відступити, якщо їм не вдасться відбити житлові райони Нью-Йорка. Інакше вони там повністю оточені, чого вони не хочуть. Тому, швидше за все, скоро вони підуть звідти", — вважає Рьопке.

У свою чергу військовий Кирило Сазонов відзначив, що ситуація у Торецьку, дійсно, важка.

"У противника є кілька альтернативних варіантів наступати. Південне, Північне, Залізне, Нью-Йорк. Вони намагаються скрізь штурмувати, де виходить – перекидають резерви. На всі напрямки одразу серйозних ресурсів не вистачає. Окупантам здалося, що реальніше просунутися саме в Залізному, вони кинули туди основні ударні групи, але там агресора чекав неприємний сюрприз. "Сотка". 100-а бригада. Її, як і 95-ту десантно-штурмову, кидають у найжорсткіші заміси і це для окупантів завжди погана новина", — відзначив Сазонов.

При цьому військовий додав, що 95одшб теж у Торецьку і вже доставила противнику масу неприємних відчуттів.

"За великим рахунком, на Часовому Ярі та на Торецьку противник повністю провалив свої плани прориву та швидкого наступу до Костянтинівки. За всієї концентрації елітних підрозділів і різкого зростання ударів авіацією – зав’яз. Займається штурмами окремих позицій, пробує різні напрями, комбінує тактику атак, КАБами і ракетами перемелює околиці Торецька і сам Торецьк. Але результатів на карті немає. Моя думка, саме тому що тут командування ЗСУ зібрало кілька дуже жорстких і бойових бригад. Або, як кажуть військові – "організмів", — заявив Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти готуються захопити дорогу життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини