Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог готується захопити «дорогу життя»: де військові можуть залишитися без постачання
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог готується захопити «дорогу життя»: де військові можуть залишитися без постачання

Якщо ворог захопить «дорогу життя», то виникнуть проблеми із постачанням ЗСУ в районі Часового Яру

26 липня 2024, 16:41
Поділіться публікацією:

Російські окупанти готують наступ на "дорогу життя", а саме: на трасу T0504, яка знаходиться на захід від захопленої Авдіївки, повідомив експерт Bild Юліан Рьопке.

Ворог готується захопити «дорогу життя»: де військові можуть залишитися без постачання

Часів Яр

Як відзначив експерт, небезпека в тому, що мова йде про основний маршрут постачання угруповання Сил оборони в районі Часового Яру.

Водночас, як відзначив Рьопке, російські загарбники розширюють плацдарм у районі Очеретиного, захоплюючи найближчі населені пункти, щоб вийти на оперативний рівень. За його словами, ці два маневри пов'язані один з одним.

Як вказав Рьопке, безпосередньо до траси T0504 загарбникам залишилося близько 6 км через село Воздвиженка. Але Збройні сили вже вибудували там міцну оборону й успішно стримують російські війська на цій невеликій ділянці.

"Якщо ж РФ захопить якомога більше території на захід, то зможе наступати на північ у напрямку траси широким фронтом. Тоді оборонятися ЗСУ буде набагато складніше", — підкреслив Рьопке.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники змогли завершити захоплення плацдарму навколо Очеретиного. Більше того, за інформацією видання Bild, ворог захопив село Новоселівка Перша. За інформацією журналістів, російська армія вторгнення захопила останній оплот українських військ біля Очеретиного — Новоселівку Першу. Бій за стратегічне поселення тривав лише два тижні. Очікується, що тепер у цьому напрямі українські війська відійдуть за річку Вовча. Російські війська зараз за 22 км на схід від Покровська. На початку року це були 38 км.

При цьому відомо, що на Покровському напрямку склалася критично важка ситуація, яка негайно вимагає системних та виважених рішень Ставки верховного головнокомандувача.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/BILD_Russian

Новини