Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог хоче «відкрити ворота» в Дніпропетровську область: вже досягає проміжних цілей
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог хоче «відкрити ворота» в Дніпропетровську область: вже досягає проміжних цілей

Російські загарбники націлилися на окупацію Покровська, проте, для цього їм потрібні успіхи на Торецькому напрямку

8 серпня 2024, 14:31 comments4219
Поділіться публікацією:

Російські загарбники намагаються досягти двох ключових цілей на Торецькому напрямку, заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Сергій Грабський. За його словами, цей напрямок можна уявити як трикутник між Часовим Яром, Торецьком і Очеретиним. Противник відчайдушно намагається просунутися в бік Костянтинівки, щоб завершити окупацію Торецька – останньої частини Донецької агломерації, що залишається під контролем України. При цьому, як стверджує експерт, росіяни прагнуть виконати це завдання, незважаючи на втрати.

Ворог хоче «відкрити ворота» в Дніпропетровську область: вже досягає проміжних цілей

Окупанти

Другою метою окупантів на цьому напрямку є просування до Покровська, оскільки це місто має стратегічне значення для обох сторін.

Покровськ, каже експерт, є воротами до Дніпропетровської області.

"А далі, давайте не будемо забувати, Павлоград. Це один із наших найважливіших центрів військової промисловості, зокрема з виробництва вибухівки. Тому противник так відчайдушно намагається просунутися, виконуючи свою основну задачу – повністю окупувати Донецьку область. І поступово він вирішує проміжні задачі. Зокрема, зараз це окупація Торецька", – пояснив Грабський. 

Експерт також зазначив, що це наразі головне завдання ворога, оскільки на інших напрямках вони поки що не можуть створити таку кількісну перевагу в особовому складі, як на Торецькому напрямку. За його словами, окупанти зосередили тут близько 40 тисяч військових проти 12-15 тисяч українських захисників.

Експерт також пояснив, чи можуть великі міста стримати просування ворога, оскільки їхня оборона потребує більше часу.

"Противник вміє воювати і для нього міські бої стали козирною картою, яку він використовує. Адже він не рахується з втратами і там він давить масою. Давайте згадаємо, як було в Бахмуті. Коли не мало значення, наскільки підготовленим був боєць. Адже якщо проти нього йде 10-20 чоловік – втримати позицію дуже важко. Так і тут противник намагається нас втягнути у міські бої, оскільки розуміє, що саме в них ми можемо нести найбільші втрати", – сказав Грабський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ залишили позиції під Торецьком.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини