Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ворог чекає на резерви, які в очі ніхто не бачив: де їх хоче застосувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Ворог чекає на резерви, які в очі ніхто не бачив: де їх хоче застосувати

Ворог уже не може витягнути наступ на двох напрямках одночасно

16 липня 2024, 14:28
Поділіться публікацією:

На Покровському напрямку ворог намагається вийти на бар'єрний рубіж по річці Вовча, Казений Торець та Бичок, а також, по можливості — прорватися між Вовчою та Казений Торець , по дирекції Прогрес – Іванівка, про це повідомив військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець.

Ворог чекає на резерви, які в очі ніхто не бачив: де їх хоче застосувати

Війна в Україні

За його словами, щоб виконати це завдання ворог зав'язав бої у селі Новоселівка Перша (в центральній та північній частині села), розширив ділянку свого виходу на річку Вовча, нарешті, просунувся у південну частину села Яснобродівка, але так й не зміг зайняти село повністю та просунувся по напрямку на Прогрес та Воздвиженку "на сотні, а то й десятки" метрів.

Тобто, каже експерт, тенденція, щодо російського наступу на Покровському напрямку, майже аналогічна їхньому наступу на Торецькому — різке падіння його темпів та розмаху.

"Бригади 2-ї та 41-ї загальновійськових армій противника, явно — або втрачають свої "пробивні" спроможності, або знаходяться вже на шляху до цього. Противника, поки що, "рятує" перевага в кількості та обсягах артилерійської та авіаційної підтримки, так само, як й на Торецькому напрямку, за рахунок чого, вони продовжують "повзти". Але вже повзуть все повільніше та повільніше", — підкреслив Машовець.

Наприклад, за його інформацією, 30-а та 35-а окремі мотострілецькі бригади противника по напрямку на Воздвиженку та північніше залізниці, за майже два тижня просунулись на таку відстань, яку вони, місяць назад, долали за півдня.

"Як на мене, найближчим часом, командуванню УВ "Центр" таки доведеться сконцентруватися на чомусь одному — або на Покровському напрямку, або на Торецькому", — відзначив експерт.

Звісно, додає експерт, якщо "не під’їдуть" до цього часу ті самі страшні "стратегічні резерви" РФ, які поки що ніхто в очі не бачив.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що відбувається на Торецькому напрямку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини