Головна Новини Суспільство Війна з Росією Кровопролитна заруба в міській забудові: ворог отримав по писку на ключовому напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Кровопролитна заруба в міській забудові: ворог отримав по писку на ключовому напрямку

Окупанти втратили ефект раптовості на Торецькому напрямку

16 липня 2024, 13:37
Поділіться публікацією:

На Покровському напрямку можна говорити про "пожежний" характер дій командування УВ "Центр" противника, відзначає військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець. За його словами, про це, зокрема, може свідчити поспішне введення у бій на цьому напрямку основних сил 27-ї мотострілецької дивізії.

Кровопролитна заруба в міській забудові: ворог отримав по писку на ключовому напрямку

Війна в Україні

"Ще не до кінці виконавши завдання із виходом на бар'єрний рубіж по р. Вовча, Казений Торець та Бичок, воно розпочало фронтальні наступальні дії, власне, на Торецький район оборони ЗСУ, задіявши більшу частину свого основного оперативного резерву. Хоча "гострої" необхідності в такому поспіху — явно не було", — відзначив експерт.

Машовець припустив, що ворога дуже "окрилили" його початкові успіхі в тактичній зоні оборони ЗСУ на Торецькому напрямку передових підрозділів 506-го та 589-го мотострілецьких полків, коли, скориставшись ефектом тактичної раптовості, їм вдалося прорватися до східних околиць Північного, у Південне та до східних околиць Залізного. За його словами, ще більше, росіяни "закусили вудила", коли їм вдалося прорватися через Юр'ївку до Нью-Йорка у смузі дії 132-ї окремої мотострілецької бригади.

"Але з того моменту, пройшов майже тиждень й противник спромігся за цей час лише трохи розширити свій тактичний прорив у бік Нью-Йорка та нарешті "вклинився" у південно-східну околицю Залізного з боку Південного. Однак, інші спроби наступати — продовжити атакувати "в лоб" з боку Майорська на Північне та Дружбу закінчились для противника, скажімо так, не зовсім вдало", — говорить Машовець.

Тобто, за його словами, темпи ворога із просування на Торецькому напрямку, м’яко кажучи, підупали.

"Рішення наступати на Торецьк швидко й "в лоб" — було, м'яко кажучи, не найкращим. Тому, нічого дивного в тому, що все це поступово перетворюється на кровопролитне фронтальне "ближнє рубилово" у міській забудові, немає. Так само, як й поступово, разом з цим, зникають перспективи "швидкого та глибокого" просування противника на Торецькому напрямку. Ефект "раптовості" — себе вичерпав", — відзначив Машовець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, де ворог планує організувати великий котел і докорінно змінити ситуацію на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини